torstai 5. marraskuuta 2009

Avajaispuhe

Tervetuloa näille uusille, ja toivon mukaan hedelmällisesti kasvaville sivuilleni kansanperinteen pariin. Laivan odotus Katajanokan satamassa tarjoaa vihdoin sopivan rauhallisen hetken viimeistellä jo aikaisemmin hieman aloittamani avausviestin.

Kirjoituksissa tullee olemaan voimakasta painottautumista intohimoni kohteisiin kansantaiteeseen, uskomusperinteeseen ja muinaishistoriaan, mutta samalla pyrin laajentamaan aihepiiriä käsittelemään myös muita kansanperinteen osa-alueita. Satunnaiset harhautumat korkeakulttuurin ja luontoestetiikan puolelle ovat myös todennäköisiä. Myös kirja-ala, jolla toimin työkseni, tulee olemaan voimakkaasti esillä.

Tarkoitukseni on myös lähitulevaisuudessa avata sivuille keskustelualue vuorovaikutusta ruokkimaan. Siihen asti olisi mukava saada kommenttejanne suoraan kirjoituksiin.

Olen aikaisemmin jo digitalisoinut runsaasti vanhoja kansanperinteen ja historian artikkeleita, ja myös tämä blogi olisi hyvä kanava niiden julkituontiin. Kommentointimahdollisuus vaikuttaa hedelmälliseltä ominaisuudelta myös tämän aineiston kohdalla.

Viime viikonloppuna (30.10-1.11.2009) Helsingin Wanhassa Satamassa järjestetyillä Antiikki- ja taidemessuilla kiinnostukseni kaappasi pari poikkeuksellista kansantaiteen esinettä, joita tulen käsittelemään parissa seuraavassa kirjoituksessani. Jonkinlainen esittäytyminen lienee myös tarpeen näissä ensimmäisissä kirjoituksissa.

Olen asunut viimeiset 3 kuukautta Tallinnassa, missä erityisesti kansantaide ja käsityöperinne ovat hyvin voimissaan. Ainakin virolaisesta sepäntyöstä, kirjansidoksista, ruokaperinteestä ja pahkaesineistä on tulossa raporttia. Huomenna Martin päivänä näihin pääseekin hyvin tutustumaan Viron suurimmilla käsityömessuilla, mistä toki lisään katsauksen myös tänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti