sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Telttailemassa Espoon Kaitalammella


Toissapäivänä pääsi taas liikkumaan luontoon ja telttaan nukkumaan. Kaitalampi sijaitsee Vihdintien varrella Espoossa Luukin ulkoilualueella. Lampi on runsaan kilometrin pituinen, kirkasvetinen ja komeita rantakallioita riittää.Jälleen muistui mieleen kuinka hienoa on hyödyntää kesäisen luonnon tarjoamat mahdollisuudet, ja kuinka älyttömän helppoa se on. Tuossakaan ei tarvinnut paljoa suunnitella tai vaikeilla, kamat sai pakattua tällaiseen yhden yön reissuun muutamassa minuutissa ja Kaitalammelle ajaa porukoilta Myyrmäestä parissakymmenessä minuutissa.

Heinäkuussa Kansanperinne-blogi ottaa itseään niskasta kiinni ja yöpyy vähintään yhden yön viikossa luonnossa.

Koskaan en ole nähnyt Kaitalammella noin paljon ihmisiä, parkkipaikat ja nuotiopaikat olivat tupaten täynnä. Eipä ihme kun on lomakausi, perjantai ja tällainen keli. Eipä tuo tosin juuri haitannut ja illan hämärtyessä ihmiset kaikkosivat.


Metsästä löytyi superfoodit ihan omasta takaa. Mustikoita riitti vaikka kuinka paljon ja niitähän tuli syötyä desikaupalla kumpanakin päivänä metsissä liikkuessa. Pitää käydä marjastamassa tässä lähiaikoina, porukat menevät jo huomenna.

Seisoessa lammen kirkkaassa vedessä hääräsi jaloissa koko ajan ahvenia. Ensi kerralla onki mukaan niin saa ehkä villiproteiiniakin.Kaitalammen ympäristöstä lyötyy kymmenittäin muitakin lampia joita tutkia. Nyt valitettavasti en löytänyt kartta alueesta, joten tämä jäi hieman vähälle. Päivä oli niin helteinen että ensimmäinen päivä kului lähinnä vedessä ja rantakallioilla istuskellen.

Iltaa kelpasi istua lammenrannan syrjäisellä nuotiopaikalla. Vastarannan kaukaisesta kolkasta siinsi myös metsän siimeksestä valkea.

On se kumma kuinka paljon paremmin ruoka maistuu ulkoilmassa. Viime päivinä on ollut hirveä himo avokadoihin, ja makkaran seuraksi maistui salaatti avocadolla, sipulilla, tomaatilla ja oliiveilla.

Tuli mieleen millaisia sekoituksia saisi aikaan avokadoista ja noista leväjauheista. Tutkimuksia seuraa.


Teltassa oli loistava nukkua ja onneksi siinä on erillinen sadepeitekerros jota ei näillä keleillä tarvinnut, jolloin valtaosa katosta oli vain hyttysverkkoa. Mukavan ilmavaa ja komeat näkymät ympäröivään luontoon.

Heräilin yöllä tiuhaan, mutta nukahtaen heti uudelleen. Unennäkeminen oli jälleen hyvin vilkasta.

Ensi viikolla onkin sitten aika suunnata yöpymään Sipoonkorpeen.

3 kommenttia:

Keramiikkaa kirjoitti...

Kävin tänään kaitalammella eka kertaa..Hämmästyin kirkasta vettä..iiihana

Harry55 kirjoitti...

Kaitalammella tuli 70 luvulla tiuhaan leiriydyttyä . Kirkas vesi ja silloin sitä pysty juomaan suoraan järvestä . Toivottavasti vieläkin pystyy juomaan . Tämä alue pitää pysyä Leirintä ja ulkoilu alueeena kaikille ja aina . T; Harry

nakuljacquet kirjoitti...

You should ready to|be succesful of|have the power to} find the most recent releases as well as|in addition to} some classics and old favourites. Skill stop buttons predated the Bally electromechanical slot 카지노사이트 machines of the Nineteen Sixties and Seventies. They appeared on mechanical slot machines manufactured by Mills Novelty Co. as early as the mid Nineteen Twenties. Modern slot machines are managed by EPROM laptop chips and, in giant casinos, coin acceptors have turn out to be obsolete in favor of invoice acceptors.

Lähetä kommentti