torstai 21. heinäkuuta 2011

Autiota HaapsaluaKolmas matkapäivä ja kaupunki menossa. Tallinnassa pääsin onneksi suosikkihostelliin vaikka varausta ei ollutkaan, nytkin oli täynnä mutta joku peruutti varauksensa. Yöllä oli hyvä meno hotellin baarissa ja sen edessä. Paikalle osui myös suomalaisbändi Lobster Handshake, joilla tänään keikka Von Krahlissa.
Eilen olin ensimmäistä kertaa Haapsalussa ja kaupunki oli yhtä pieni kuin ihmiset olivat lupailleetkin. Paljoa ei ole tapahtunut sitten tsaarin aikojen, ja etenkin juuri bussista tulleena oli tunnelmallista haahuilla vanhoilla pientaloalueilla hostellia etsien.
Piispanlinnan torni näkyi horisontissa ja sitä kohti oli hyvä suunnistaa. Hostelli oli täynnä, mutta lähistöltä löytyikin sitten jotain parempaa.

Kotimajoitus oli vanhassa talossa, jonka kylkeen ja päälle oli sittemin rakennettu lisää tilaa. Sainpahan vielä huoneen tsaarinaikaiselta puolelta. Yöllä ukkosti komeasti ja salamat välkkyivät vanhoissa hirsiseinissä.Pari tuntia sitten bussi saapui Pärnuun ja täällä taas on meno vilkkaimmillaan. Lähdössä tässä biitsille, kelpaakin kun lämpöä on 30C.

Kovin on edullista täällä. Halvin 50m2 asunto läheisestä pikkukylästä maksaa 8000 euroa, 0,5 tuoppi pääkadulla 1,20e ja löytyipä sopivankokoiset shortsitkin alta 7 euron.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noni sieltä sit piilopirttiä poistamaan, hinnat 1/4 suomen tasosta, eläminen halvempaa, mutta ei kuitenkaan liian kauakana. Toi kotimajoitus vaikuttaa törkeen hyvältä diililtä

-ywg

Lilli kirjoitti...

Näyttää sellaiselta paikalta jossa minä varmaan viihtyisin :)

-Lilli-

Kirjaltaja kirjoitti...

Voisi tosiaan olla viihtyisä paikka viipyä pidempäänkin. Rauhaisaa ja halpaa on, ja Tallinnaan kuitenkin pääsee todella nopeasti.

Tuo kotimajoitus oli kyllä mainio, löytyi myös keittiö ja parveke jossa olisi voinut istuskella illalla. Kahden hengen huone maksoi 20e yöltä.

Lähetä kommentti