perjantai 15. heinäkuuta 2011

Maalattu puukaiverrus John Bauerin mukaan


The work is based on John Bauer's illustration He Blew Upon a Birch Bark Horn from the serie Bland tomtar och troll (Among Gnomes and Trolls). Signed "G. A-son, -40", Anderson 1940. From the Billnäs antiques fair, Finland.


Viime viikonloppuna kiersin Fiskarsin ja Billnäsin antiikkimessut. Valitettavasti kamerasta loppui akku ja puhelimen muistikortille ei ole telakkaa, joten kuvat jäävät vähälle.

Kumpikin ruukkialue ovat todella idyllisiä, ja etenkin Fiskarsin luona on korkeita kallioalueita, joita tekisi mieli mennä tutkimaan. Ehkäpä nyt viikonloppuna kun käyn Raaseporin keskiaikamarkkinoilla. Telttailukin oli suunnitelmissa, mutta sää näyttää hieman märältä.

Aiemminhan kyseessä oli yksi ja sama tapahtuma, mutta jonka ostanut liikemies nosti paikkahintoja niin että valtaosa kauppiaista perusti uuden tapahtuman Fiskarsiin. Ellei tapahtumiin ole vapaalippuja ja ei halua maksaa kahdesta messusta kannattaa valita tuo Fiskarsin tapahtuma, myyjien määrä on selvästi suurempi.

Tarjonta oli aika hyvää, vaikka olinkin liikkeellä viimeisenä päivänä. Yksi kiintoisa maalaus löytyi:

Taulun tyyli tuntui ja kaukaa katsoen jostain syystä hyvin tutulta. Paljastuikin että se perustuu John Bauerin kuvitukseen, josta onkin jo aiemmin ollut puhetta. Keskushahmo on lainattu Bauerilta, mutta miljöö on muutettu peikkomaiseksi metsämaisemaksi. Taulu on signeerattu G. A-son (Anderson), 1940.


Taulu on maalattu kaiverretulle puulevylle, mikä myös teki siitä kiinnostavan, koska olen itse juuri miettinyt kokeilla vastaavaa tekniikkaa, tosin jättäen osan alasta maalaamatta. Tämä puoli antiikkiesineistä on vähän tunnettu, yleensähän niitä kerätään omistamisenhalusta, mutta niistä on mahdollista saada myös paljon inspiraatiota.

Messuilla olisi ollut myös komeat norjalaiset viikinkimotiivein kaiverretut taulunkehykset vuosisadan alusta, jollaisia en ole aiemmin nähnyt. Harmi ettei aikoinaan Suomessa käytetty kansallisromanttisia koristeita paljoakaan kehyksissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti