perjantai 22. heinäkuuta 2011

Pärnun ekopuotejaToinen päivä paistuttu Pärnun helteessä ja kaupunkia kierrellessä osui vastaan myös pari luomupuotia.Kaupoista suurempi, Mahemark õkopood, löytyy kuninga-kadulta.
Valikoimassa on paljon marja-, yrtti- ja teetuotteita. Ostin punaviinimarjajauhetta alennuksella 1,87cnt / 100g. Liikkeessä on myös iso rivi Cocovin tuotteita, joista tarjottiin juuri maistiaisia.Pienempi puodeista, Mesilind, on aia-kadulla ja erikoistunut hunajatuotteisiin. Kiinnostavia olivat myös tyrniöljy sekä voikukka-, tyrni- ja kuusenkerkkäsiirapit. Noita en ole ennen nähnyt.
Oletteko kokeilleet syödä aamiaiseksi puolta kiloa mustikoita? Mä olen. Kuinkako onnistui? Ei hyvin. Vaikka kuinka urakoi ei pohja tuntunut lähestyvän, vieläpä kun yritin syödä niitä käsin. Hyviä kyllä olivat, mutta määräylivoima musertava. Viimeiset 100g joutui hylkäämään. Tulipahan sentään ravinteita. Näitä sai vanhalta torilta karja-kadulta 4,50e/kilo, ja tuolla oli myös valtava valikoima muitakin tuoreita marjoja.Istuessa yötä rannalla merellä liikkui erikoinen ukkosrintama. Valkoisia pilviä mustalla taivaalla mustan meren yllä. Ensin pilvet olivat niin kaukana ettei jyrinä kuulunut, mutta sitten lähestyivät nopeasti. Oli komeaa nähdä sivuprofiilista pilvien sisässä liikkuvia salamoita, ja mereen iskevien salamoiden heijastukset veden pinnasta. Jo lähellä ollessaan ne sitten taas näyttivät pysähtyvän, eivätkä lopulta tulleetkaan ollenkaan päälle.


1 kommentti:

Kirjaltaja kirjoitti...

Kuulin että Pärnussa oli mennyt kävijäennätys rikki ja rannalla oli ollut 25 000 ihmistä. Siltä se kyllä näyttikin :)

Lähetä kommentti