lauantai 2. huhtikuuta 2011

Bleiswijkin antiikkimessut


Tänään kävin Bleiswijkin antiikkimessuilla, ja täytyy sanoa olleen parhaat tähän asti näkemäni antiikkimessut. Tavara oli hyvää ja sitä oli paljon. Myyjiä messuilla on n. 250 ja hintataso on hyvin edullinen.



Villein osto messuilta oli borneolainen erikoisin kaiverruksin koristettu hevosen pääkallo. Enpä ole tuollaista ennen nähnyt joten täytyi ostaa 80 eurolla, vaikka tuon kanniskelu ympäri kaupunkia olikin aika farssi. Lisäksi postit ovat huomenna kiinni joten joudun raahaamaan tuon huomenna vielä Amsterdamiinkin ja postittaa sen Suomeen maanantaina.



Eräältä kauppiaalta oli hauska löytää valikoima Kalevala-koruja. Hinnat olivat 15 euroa kappaleelta (ja korvakoruissa parilta), ja ostaessani Ukon kirveen ja kupurasoljen yhteishinnaksi kävi 25 euroa.



Näitä metallisia kirjakäsiä tarvitsisi vaikka kuinka usein, mutta jostain syystä niitä on hyvin vaikea löytää. Nyt löytyi vitosella.



Kärpäsaiheinen jugend-tuhkakuppi oli sen verran veikeä että ostin sen vaikken poltakkaan. Hinta 7,50e.



Kiinnostavin tuoteryhmä messuilla olivat kryssit, indonesialaiset rituaalitikarit. Näistä kiinnostuin jo vuosia sitten, mutta aiemmin en ole nähnyt noita myynnissä. Indonesia oli satoja vuosia Hollannin siirtomaa, joten täältähän niitä sitten löytyy. Messuilla oli myynnissä eri kauppiailla ehkä 30 kryssiä, joiden hintahaitari oli 25-250 euroa ja ikähaitari 50-150 vuotta. Harmi kun käteinen pääsi loppumaan enkä saanut ostettua ainuttakaan, mutta huomenna yritän katsoa noita Haagin antiikkitorilta.

Vaikka näinä kahtena viikkona on ollut jo kolmet suuret antiikkimessut jatkoa näköjään riittäisi mikäli viipyisin täällä vielä ensi viikonlopunkin. Utrechtissä on valtavat 2000 myyjän antiikkimessut, joista kuulin vasta eilen eräältä antiikkikauppiaalta. Pitänee käydä marraskuussa tai ensi vuonna tuolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti