lauantai 6. helmikuuta 2010

The Secret - Salaisuus - Toimiiko vetovoiman laki?

salaisuus vetovoiman laki secret kirja kansi

The Secret / Salaisuus - Vetovoiman laki on vuonna 2006 julkaistu Rhonda Byrnen elokuva, jonka suosio on noussut valtaviin mittasuhteisiin, ja jota on myyty maailmalla 16 miljoonaa kirjaa ja varmaankin yhtä monta DVD:tä.

Salaisuuden teoria pohjaa vetovoiman lakiin (Law of Attraction), jonka mukaan ihmisen ajatukset vetävät puoleensa ajateltuja asioita. Teorian mukaan laki toimii kumpaankin suuntaan, ja uskoi ihminen siihen tai ei. Positiiviset tapahtumat ovat siis ihmisten toiveiden tulosta, ja negatiiviset tapahtumat on ihminen itse kutsunut peloillaan.

Vaikka teorian toimintamekanismi onkin mielestäni suurelta osin toiveajattelua, ja tuo kehyskertomus Suuresta Salaisuudesta on myyntikikka, huomasin kuitenkin että menetelmä toimii käytännössä.

Mielenkiintoista myös että teorian työvaiheet ovat jo itsessään hyödyllisiä ihmisen kehitykselle, uskoi itse teoriaan tai ei.

Onnistuin löytämään Salaisuudesta ainakin seuraavat mielestäni hyödylliset ajattelutavat:


- Positiivinen ajattelu. Keskittyminen myönteisiin ajatuksiin kielteisissä ajatuksissa piehtaroinnin sijaan luo jo itsessään mielen hyvinvointia.

- Ihminen näkee sitä mitä haluaa nähdä. Positiivinen ajattelu muuttaa käsitystä myös ulkoisesta maailmasta. Ihmisellä on hyvin rajallinen kyky luoda kokonaiskäsityksiä ympäröivästä maailmasta. Yleisesti ajatellaan että maailman ollessa objektiivinen voisi myös ihmisen maailmankäsitys olla tätä. Käytännössä kyse on kuitenkin aina valitsemisesta. Mielestäni median huonoilla uutisilla mässäilyn vahingollisuus perustuu juuri tähän.

- 1. työvaihe - Pyydä. On hyödyllistä selkeästi päättää tavoitteensa ja nähdä ne kirkkaasti. Muutoin tavoitteita on sata erilaista, joista valtaosa on muiden ihmisten istuttamia, ja joista ei juuri yksikään toteudu.

- Tavoitteidensa mielessä pitäminen. Salaisuuden 1. työvaihe sisältää tavoitteen jatkuvaa miettimistä. Tällöin se pysyy mielessä ja ymmärtämys siitä paranee.

- Toiveen toteutumisen odotus. Tämä saa ihmisen tarkastelemaan ympäristöään hyvin tarkkaavaisesti, milloin hän, tai hänen alitajuntansa, saattaa huomata pieniä viitteitä, jotka muuten jäisivät huomaamatta.

- 3. työvaihe - Ota vastaan. Kolmas työvaihe edellyttää tavoitteen vastaanottoa ts. tarttumista tilaisuuteen. Tämä voimistanee tervettä riskinottokykyä tilaisuuden avautuessa, ja lisää ripeyttä toimia oikealla hetkellä.


Tästä tuli myös mieleeni olisiko Salaisuus pystynyt tuollaiseen valtavaan läpimurtoon ilman tuota salakaapuaan, ja tajusin että oikeastaan tuollainen ulkoasu on ollut aika hyvä keino tarjota suurille massoille oikeastikin toimivia henkisiä harjoitusmenetelmiä. Itseasiassa usko tuohon yliluonnolliseen teoriaan saattaa jopa voimistaa näiden vaikutusta.

Olisi kiinnostava kuulla onko vetovoiman laki toiminut muilla suomalaisilla. Itselleni se on ollut hyödyllinen, ja maailmalla pari arvostamaani henkilöä on myös kehunut sitä.

7 kommenttia:

Sininen rooli kirjoitti...

Hei!
Mielenkiintoista. Ainakin tuo tekemäsi yhteenveto kuulostaa tutulta. Noin ne asiat välillä menevät. Täytyy jossain vaiheessa katsoa tuo elokuva (DVD).
t. Sininen rooli

Kirjaltaja kirjoitti...

Suosittelen. Ulkoilmeeltään elokuva on hieman ylidramatisoitu, mutta sisältää tosiaan hyviä periaatteita.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä yli kymmenen vuotta sitten olin työtön, masentunut kotiäiti, enkä tiennyt oikein elämäni suuntaa. Tein aarrekartan, johon kirjoittamani asiat toteutuivat kaikki, yhtä lukuun ottamatta. Tänään olen hyvässä virassa ja kohta yliopistotutkinto suoritettu. Seuraavaa askelta jo suunnittelen, tällä kertaa secret:in oppien mukaan. Toinen hyvä käytännön opus on Michael Losierin Vetovoiman salaisuus.

Kirjaltaja kirjoitti...

Hauska kuulla, onnittelut. :). Voisi itsekkin tutustua tuohon Vetovoiman salaisuuteen.

Unknown kirjoitti...

Hei! Yrityksemme Uskalla Innotua on nyt tuomassa The Secret elokuvasta tutun Bob Proctorin suomeen! The Secret on elokuva joka muutti minun elämäni ja olemme nyt todella ylpeitä siitä, että voimme mahdollistaa Bobin näkemisen mahdollisimman monelle suomalaiselle! Lisätietoa tapahtumasta on Facebooksivuillamme http://www.facebook.com/event.php?eid=146786638707712

Kirjaltaja kirjoitti...

Hienoa että onnistuitte saamaan Proctorin Suomeen, ei voi kun onnitella =)

Anonyymi kirjoitti...

Kiehtovalta tuntuva aihe tämä ja dvd oli viihdyttävää katsottavaa. Itse en aihetta tyrmännyt, mutta minulla ei moinen "vetovoima" toiminut. Epäilyksiä herättää myös James Rayn vankilatuomio kuolemantuottamuksista ja muusta kärsimyksestä asiakkailleen, sekä selkeä rahastus palveluistaan.

Lähetä kommentti