sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Viikonlopun kirppisostoksia

Viime viikonloppuna kävin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan Myyrmäen urheiluhallin kirpputorilla, ja löysin kaksi raanua ja kolme ilmeisesti 1400-luvulta peräisin olevaa kehystettyä kirjansivua. Näistä lisää kunhan saan ne tarkemmin tutkittua.

Tänä aamuna oli taas hauska mennä metsästämään, ja löytyihän sieltä kaikenlaista.Söpön pönäkkä ruotsalainen glögikattila, 1 euro. Enpä ole tällaistakaan ennen nähnyt :DKäsintaottua kuparia, 3 astiaa 2 euroa. Pohjassa vanha tarra "COPPERS. Aitoa käsintehtyä kuparia. Takuutuote. 90-7013433." Onkohan takuu vielä voimassa. ;o

Näistä saa komeita kukkaruukkuja.Timo ja Pentti Sarpanevan maljakot. Yleensä en ole ollut niin suomalaisen design-lasin perään, mutta näistä kummastakin vaisto tykkäsi. Tuon isomman Crassus-maljakon jäinen muoto on kivan luonnonläheinen, ja pienemmästä Pentti Sarpanevan maljakosta välittyy messinkikoristeineen hieman jugend-henkinen tunnelma. 5 euroa ja 15 euroa.Ryijy vuodelta 1935, 20 euroa. Hieman pienempikokoinen kuin toivoisi, mutta pitihän se kuitenkin ostaa.

Jälleen täytyy ylistää antiikinmetsästyksen ihanuutta. Koskaan ei voi tietää mitä löytyy, ja monia erikoisempia esineitä ei tiennyt olevan olemassakaan. Hommassa on myös samaa etsimisen ja löytämisen viehätystä kuin esim. sienestämisessäkin, toisin kuin uuden tavaran ostamisessa, joka vastaa enemmänkin sienten ostoa marketista. Rahaakaan ei kulu juuri yhtään jos niikseen haluaa.

Lempikirppikseni on Hietsun tori, jossa voi kätevästi käydä samalla viereisen kauppahallin antiikkiliikkeissä. Ulkotoreissa on myös ihan oma kesäfiiliksensä.

Toinen hyvä on Vallilan Valtterin kirpputori. Jostain syystä en juuri koskaan löydä täältä mitään, mutta hallin kirjakauppa ja ruokaliike ovat hyviä paikkoja. Jälkimmäisestä löytyy etenkin viimeistä myyntipäivää lähestyviä poistoeriä, eilen ostin juuri mm. japanilaista yakisoba-kastiketta, fasaaninmaksapateeta ja punaviiniin säilöttyjä valkosipuleja euron purkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti