maanantai 23. toukokuuta 2011

Ensi viikolla Lontooseen

Huomenna sitten saapuu Magic Songs painosta. Todella kiinnostava nähdä miltä lopputulos näyttää. Ensi viikon torstaina onkin sitten jo lento Englantiin. (ellei islantilainen tulivuori estä)

Englannissa on aivan älytön määrä antikvariaatti- ja antiikkimessuja aina kesäkuussa. Viikon sisään järjestetään pelkästään Lontoossa viidet antikvaaristen kirjojen messut, karttamessut ja antiikkimessut.

Ehkä kaikkein eniten kiinnostaa kuitenkin nähdä Newarkissa Keski-Englannissa järjestettävät Euroopan suurimmat antiikkimarkkinat. Siinä missä noilla Pariisin valtavilla antiikki- ja kinkkumessuilla, joista olenkin pariin otteeseen kirjoitellut, on 700 myyjää on tuolla myyntipaikkojen määrä 4000. Aivan käsittämätön luku, tulee olemaan aikamoinen koetus tuon läpi kiertäminen.

Lontoossa järjestetään perinteisesti kesäkuussa kansainvälisen antikvariaattijärjestön ILABin messut, jotka ovat alansa vuoden tärkein tapahtuma. Näiden ympärille on kasvanut valtavasti pienempiä messuja, ja nykyään kyse onkin enemmän antikvariaattiviikosta. Edellisenä viikonloppuna on Russell Squaren ympäristössä keskisuuret messut Hotel Russell ja Royal National hotelleissa. Näissä on hintataso myös kohtuullinen.

ILABin messujen aikaan järjestetään viereisessä Novotel-hotellissa messut, ja nyt nähtävästi lähistölle on noussut myös uusi pieni antikvariaattimessu. Samassa Olympia-messukeskuksessa ILABin kanssa järjestetään myös suuret antiikkimessut, joihin ainakin ennen on päässyt myös samalla lipulla.

Samalla viikolla järjestävät myös Sotheby ja Christie's omat kirjahuutokauppansa.

Tuo messujen määrä on niin älytön että pitää yrittää valikoida joukosta parhaat kohteet. Pitäisi ehtiä tuota kirjaakin markkinoimaan. Ainakin Lontoon mainiot esoteeriset kirjakaupat Atlantis, Watkins ja Treadwell pitää kiertää läpi.

Treadwellissa järjestetään tuona aikana myös kolmet kiinnostavat tapahtumat, joihin pitää yrittää osallistua. 3. päivä on Austin Osman Sparen kirjan julkistustilaisuus, 11. päivä Hyde Parkissa yrttien tunnistamiseen, keruuseen ja kansanperinteeseen liittyvä kiertokävely ja 14. päivä Hermes Trisgmegistusta käsittelevä luento.

Tällä reissulla olisi tarkoitus myös testata ensi kertaa ihmisten sohvilla nukkumista. Monet ovat kehuneet Couch Surfingia jo vuosien ajan, mutta jostain syystä ei ole tullut vielä kokeiltua tuota. Saattaisi olla erityisen kätevää pienillä paikkakunnilla vierailuun, joilta ei löydy hostelleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti