perjantai 10. elokuuta 2012

Radio Wyrd aloittaa



Neljä miestä kokoontuvat puisen pöydän ympärille, juovat viskiä ja pohtivat todellisuuden ja elämän ihmeellistä monimuotoisuutta. He nostavat maljoja, kertovat tarinoita, jakavat ideoita ja nauravat. Radio Wyrd on podcast, joka syntyy näistä hetkistä pöydän ympärillä.

Podcastin aiheet ovat rajattomat ja vaihtelevat kepeän hauskoista hartaan vakaviin. Käsiteltävänä saattaa olla yhtälailla erilaiset kulttuurin muodot kuin ajankohtaiset ilmiöt, niin muinaiset sivilisaatiot kuin tulevaisuuden visiotkin.

Pöydän äärelle kutsutaan ajoittain erinäisiä vieraita jakamaan heidän omia näkemyksiään. Radio Wyrd on kuin nykypäivän versio antiikin areenoista, jossa tarinat ja ideat kohtaavat vuoropuheluna - vuoropuheluna, joka perustuu toveruuteen ja hengenheimolaisuuteen, prometeaaniseen tiedonjanoon, sekä kuvia kumartelemattomaan huumoriin.


Tiedostamossa nauhoitettava uusi podcast-radio-ohjelma starttaa ja ensimmäinen lähetys on linjoilla. Lähetyksessä keskitytään Aki Cederbergin matkoihin Nepalissa, Intiassa ja Portugalissa, josta mukana on käynti Quinta da Regaleiran puutarhassa, jossa itsekkin kävin viime vuonna. Mielenkiintoinen kolmetuntinen, ja jatkoa seuraa.

Linkit:

Kotisivu
Facebook-ryhmä

Ensimmäisessä Wyrd-jaksossa on äänessä A.A.Cederberg, elokuvantekijä, muusikko ja kirjailija Helsingistä. Lähetyksessä käsitellään hänen matkojaan, kirjoituksiaan ja musiikkiaan, varsinkin Tuhkankantajat-yhtyeessä jossa hän vaikuttaa.

Hänen kirjoituksistaan ovat puheenaiheina etenkin "In Search of Magic Mirrors", joka käsittelee kaukokaipuuta, pyhiinvaellusta ja sukellusta Intian esoteeriseen perinteen maailmaan (tarina julkaistaan syksyn aikana kirjana suomenkielisenä käännöksenä Salakirjat-kustantamon toimesta), ja "At the Well of Initiation", joka käsittelee Quinta da Regaleiraa, Portugalissa sijaitsevaa hermeettistä mysteeripuutarhaa. Viimeksimainittu kirjoitus julkaistiin äskettäin osana "The Fenris Wolf #5" antologiaa, joka on saatavana kirjakauppa Tiedostamosta.

Kyytipoikina illan aikana olivat mm. kallopullollinen viskiä ja Double Dog olutta, joten kaada itsellesi lasillinen ja kuuntele erikoinen ensilähetys, joka välillä poikkeaa hämärillekin sivukujille!


1 kommentti:

LV kirjoitti...

Kuulostaa lupaavalta!

Lähetä kommentti