perjantai 21. tammikuuta 2011

Nukkuvien jättiläisten metsä... eli eilen kiersin kuvaamassa lumen peittämiä siirtolohkareita Vantaan Koivukylän Havukalliolla. Metsässä on sadoittain pienempiä ja suurempia siirtolohkareita, jotka etenkin tällä lumimäärällä ovat komeaa nähtävää. Nuo viikon takaiset vesisateet paransivat kokonaisuutta entisestään peittäen useiden lohkareiden kyljet paksuun jäähän.

Alueen paras paikka löytyy aivan sen eteläkärjestä. Täällä metsä muuttuu kallioiksi joilta on syvä jyrkänne alas ja komeat maisemat. Lisäksi siirtolohkareiden huipentuma on kuin ihmeen kautta sattunut juuri samaan paikkaan. Lohkareet ovat suuria ja niitä on paljon.

Tuleekohan kenellekkään muulle mieleen tästä joukkiosta peikkojen, jättiläisten tai Tove Janssonin mörköjen kokous. Kiinnostavaa muuten että koskaan kesällä alueella käydessä ei tuo mielikuva ole noussut mieleen. Ja Tove Janssonin mörkö on liikkeellä aina talvisin...

Viime kesänä kovalla ukonilmalla näin myös luonnonilmiön josta tuli välittömästi mieleen Janssonin hattivatit, ennen kuin edes tajusin myös noiden kokoontuvan ja villiintyvän juuri ukkosella. Ei voi välttyä ajatukselta että nämä luonnonilmiöit olisivat vaikuttaneet joko tietoisesti tai alitajuisesti Janssonin kuvitelmiin.


Erikoinen juttu muuten: Havukallion ruotsinkielinen nimi on Högberget eli juuri sama kuin tuolla Vantaankosken vakiomäelläni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti