maanantai 11. lokakuuta 2010

Hengen ja tiedon messuilla 2010

Olin nyt viikonloppuna ensi kertaa myymässä Hengen ja tiedon messuilla Helsingissä. Oli hauska päästä taas jututtamaan ihmisiä.

Myyntipaikka kolmannen kerroksen perällä ei ollut niitä parhaimpia, mutta löysivätpä nuo ihmiset sinnekkin. Viereinen kahvila toimi hyvänä houkuttimena.

Messujen hitti oli juuri perjantaina painosta saapunut Jukka Niemisen kirja Muinaissuomalaisten kadonnut kuningaskunta, joka etenkin lauantaina kirjailijan itse ollessa paikalla vaihtoi omistajaa vilkkaasti. Saatiinpa samalla mukavasti lisää tilaajia Hermeetikollekkin.

Jouduimme vetämään Mustan raamatun myynnistä tapahtumajärjestäjien toivomuksesta, mutta eipä tuo sinänsä haitannut. Kirjaa tultiinkin runsaasti kyselemään tiskin alta ja nettitilauksiin syntyi myös piikki. Hauska esimerkki jälleen siitä mikä maine kirjalla on.

Messujen ohjelmistossa olisi ollut paljon kiinnostavaa Johannes Setälän toimittamasta avajaisseremoniasta Juha Pentikäisen ja Anne Pöyhösen luentoihin, mutta valitettavasti en päässyt oikein irtaantumaan myyntipöydältä.

Lainasin kameran eteenpäin joten lisäilen pari kuvaa kirjoitukseen myöhemmin.

Runsaan parin viikon päästä onkin sitten vuoden ykköstapahtuman, Helsingin kirjamessujen aika.

2 kommenttia:

Rikuturso kirjoitti...

Jostain kuulin, että tuo musta raamattu on Pekka Siitoimen suomentama. Pitääkö tämä paikkansa? Omasta painoksestani en löytänyt kääntäjän nimeä? Aivan mielettömän hyvä blogi. Kiitos kun jaksat vääntää.

Kirjaltaja kirjoitti...

Musta raamattu on amerikansuomalaisten suomentama vuonna 1902, mutta kääntäjää ei tunneta. Myöhemmät painokset ja myös tuo Siitoimen painos on samaa käännöstä. Pitäisi joskus yrittää selvitellä tarkemmin tuon Amerikan painoksen taustoja.

Kiitokset kiitoksista ja ei kun hyviä lukemisia :)

Lähetä kommentti