maanantai 24. toukokuuta 2010

Käpylän kyläjuhlat ja raanuEilen kiertelimme Käpylän kyläjuhlilla, joissa järjestetään aina toisena päivänä suuri kirpputori. Aamulla oli vielä satanut, mutta onneksi päivällä oli poutaa.

Kiinnostavin esine kirpputorilla oli vanha kolmea itämaan tietäjää esittävä ryijy, mutta valitettavasti hinta oli 200 euroa. Löysin saman mallin myös Keltaisesta pörssistä, josta oheinen kuva. Siellä hinta on 150 euroa.Itse Käpylän kaupunginosa on hyvin viihtyisä alue, joka koostuu valtaosin puisista pari- ja omakotitaloista. Sijainninkin ollessa hyvä asuntojen hinnat ovatkin sitten karanneet pilviin. Hyvää luettavaa Käpylän perustamisesta on kirja Mörrin muistelmat, joissa alueen suunnitellut Otto-Iivari Meurman kertoo perustusvaiheista. Yllättävintä on kuinka nopeasti alueen talot aikanaan rakennettiin.
Parin kirjan lisäksi ostin kirpputorilta vanhan raanun, joillainen onkin liikkunut mielessä viime kesästä lähtien, jolloin kaverin mökillä näin poikkeuksellisen hypnoottisen värisen raanun. Osa etenkin vanhemmissa raanuissa esiintyvistä väriyhdistelmistä ovat hyvin silmäämiellyttäviä, ja ryijyjen ja gobeliinien tapaan nämäkin seinäkankaat ovat mielestäni lämpimämpiä tunnelmaltaan kuin yleisemmin käytetyt taulut ja pienesineet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti