maanantai 12. huhtikuuta 2010

Antiikkilöytöjä Pariisista: Pirupatsas ja öljylamppu

Kuvasin tässä vielä nämä muutaman muun Pariisista ostamani antiikkiesineen.
Kiinnostavin näistä esineistä on tämä puusta valmistettu pirupatsas. Patsas on peräisin 1800-luvulta, ja se on todennäköisesti ollut osa jotakin huonekalua tai rakennusta, mihin viittaavat takaa löytyvät kiinnitysjäljet. Hinta oli 50 euroa.Toinen esineistä on päänmuotoinen öljylamppu. Tällaisista esineistä on hyvin vaikea arvioida niiden ikää tai alkuperää, mutta edullinen hinta viittaa varsin uuteen tuotantoon. Tulee olemaan kiinnostava joskus testata sen antamaa vaikutelmaa ollessaan käytössä. Hinta oli 10 euroa.


Tämä Väli-Amerikan intiaanien mallista valmistettu kiekko on turistituotantoa, mutta kuitenkin raskasta kivimassaa ja puoli-ilmainen, joten päätin ottaa sen talteen silti. Voisi olla hauska elementti puutarhaan. Kiekon alkuperäinen malli on hyvin tunnettu, pitää tässä tutkia miksi sitä kutsutaan. Hinta oli 2 euroa.

Tilasin vihdoin järjestelmäkameran, joten blogin kuvien määrä ja laatu tulevat kasvamaan jatkossa. Nyt onkin hyvä aika kameranhankinnalle kun pääsee pitkästä aikaa liikkumaan kunnolla luonnossa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoisia löytöjä ja kuvat värittävät mukavasti muutenkin mielenkiintoista blogia. suurimmat kiitokset hienoista kirjoituksista. cheers!

Kirjaltaja kirjoitti...

Kiitokset kiitoksista. Esineitä tutkiessa on mielenkiintoinen lisäharraste laittaa niistä juttua tännekkin :)

Lähetä kommentti