sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Brysselin kirpputori ja Eurantica-antiikkimessutOlen ollut nyt pari päivää Brysselissä, ja perjantaina kävin place du jeu de ballen kirpputorilla ja Eurantica-antiikkimessuilla. Kirpputorin tavara oli romua, mutta se oli halpaa ja sitä oli paljon. Löytöjä ei tullut, mutta ihan suositeltava paikka jos tarvitsee vaatteita tai käyttötavaraa.

Eurantica-messut sen sijaan olivat kiinnostava tapahtuma. Vaikka valtaosa tarjonnasta olikin tavanomaista maalaustaidetta ja tyylihuonekaluja oli mukana myös erikoisempaa tavaraa.
Kunst-und Wunderkammer Peter Wachholz möi tavaraa aidossa kuriositeettikabinettien hengessä. Tarjolla oli mm. tiikerin pää, hain leukaluut, mammutin selkänikama ja sekalaisia kuivattuja liskoja. Kiinnostavin oli ehkä suurikokoinen (n. 10cm) vuorikristallista valmistettu kristallipallo. Lasisia pallojahan on jokainen hippiliike täynnä, mutta tuon kokoista vuorikristallista tehtyä palloa en ole ennen nähnyt. Näissä on vaan harmina että pallon iän ajoittaminen on mahdotonta. Hinta 450e.

Kiinnostava oli myös 1700/1800-luvun lasipurkkiin säilötty simpukka, jossa oli helmi. Hauska oli nähdä miltä näyttää luonnollisen helmen löytyminen.

Taiteesta silmään osui nykytaiteilija Dino Valls ja vuosisadan vaihteessa toiminut Jean Deville. Kummastakaan en ollut kuullut aikaisemmin, pitääpä tutkia lisätietoja.Kirjakauppiaita ei messuilla ollut kuin yksi, mutta se olikin sitä kiintoisampi. Barceloonalainen M. Moleiro kustantaa loistopainoksia keskiaikaisista käsikirjoituksista ja kirjojen laatu on huipputasoa. Itse pyrin kirjoissa hakemaan vanhan kirjan tuntumaa, joten oli kiinnostava nähdä millaisia ratkaisuja noissa oli käytetty.

Erityisesti kirjoista kiinnosti englantilainen alkemistinen käsikirjoitus Splendor Solis, josta voisi ehkä kirjoittaa myöhemmin lisää.

Eilen kävin TEFAF-messuilla, joista pitääkin kirjoittaa oma juttunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti