maanantai 28. helmikuuta 2011

Helmikuu on ohi

Helmikuun viimeinen tunti on sitten menossa. Talvi voidaan julistaa voitetuksi. Päiväthän ovatkin pidentyneet jo kunnolla, ja aurinkoisia päiviä riittää. Kun viime päivinä on lämpötilakin ollut lähellä nollaa tässä alkaa heräilemään jo ensimmäiset aavistelut keväästä. Kyllä tänään kelpasi tallustaa talvisilla hangilla.

Maaliskuussa elo on jo oikein viihtyisää. Oudolta tuntuva ajatus että kevätpäiväntasaus on enää kolmen viikon päästä. Ensimmäiset mustarastaatkin aloittavat laulunsa lähiviikkoina.

Sen verran otan varaslähtöä kevääseen että lähden kuun lopulla pariksi viikoksi Belgiaan ja Hollantiin. Tuolla on silloin kevät jo parhaimmillaan, ja ohjelmassa on kolmilla suurilla antiikkimessuilla käynti.

4 kommenttia:

Per se Police kirjoitti...

Kiitos erittäin hienosta blogista!

Lilli kirjoitti...

Kyllä sen kevään tulon jo huomaakin. Linnut laulelee, aurinkokin on paistanut jo lämpimästi. Ja ainakin Kurikassa pystyi näkemään kun lumi suli, viikonloppuna kun siellä oltiin. Yhden asteen lämmön puolella kun oli. Ja siellä on jo kovasti Matin partojakin räystäissä. Tampereella tosin näyttää vielä talviselta mutta eiköhän se kevät tännekin pian tule :) Tänään voikin jo muuttaa hieman asunnon ilmettä keväisemmäksi.

-Lilli-

Kirjaltaja kirjoitti...

Itseasiassa kuulin ensimmäisen mustarastaan laulun jo kuun alussa Helsingin Kalliossa, ja joku kertoi kuulleensa saman jo nyt helmikuussa Vallilassa. Näyttävät talvehtivan alueella.

Johannes, kiitos ja ei kun hyviä lukemisia.

Lilli, lintujen laulua kuulee jo tosiaan päivittäin. Täällä Vantaallakin oli sunnuntaina yksi lämpöaste ja parvekkeen kaiteilta valtaosa lumesta on jo sulanut. Voiton puolella ollaan :)

Kirjaltaja kirjoitti...

Vantaalla mitattu +4C! Kun vielä aurinko paistanut koko päivän niin kyllä kelpasi ulkoilla. Tarkeni t-paidassa ja takki auki. Parvekkeelta lumi sulanut uskomatonta vauhtia, taisin ottaa kuvan aamulla kaiteesta ja kaikki lumi lähti yhdessä päivässä.

Lähetä kommentti