torstai 23. helmikuuta 2012

Shamaanitaiteilijaa tapaamassa


Eilen ajoin Hyvinkäälle taiteilija Ari Tukiaista tapaamaan, joka oli Tiedostamolla puhumassa muutama viikko sitten.


Ari asuu puoliautiossa vuosisadan alun entisessä meijerissä, jonka toinen kerros on lämmitetty ja yläkerta autiona, sähköistämättä ja sopivasti rempallaan. Täydellinen työtila siis tämänhenkisille projekteille.


Vorna-taulu. Ari käy usein Kolilla, jossa Vornaa koskeva mytologia on iskenyt. Taulu on kuvassa samalla paikalla missä se on myös maalattu.

Valtaosa miehen tauluista on tämänlaisia suurille metsistä löytyneille puulevyille maalattuja tummia ja raskaita töitä. Tauluissa on usein myös rautaosia.


Dorian Grayn muotokuva. Ensi viikolla Ari järjestää talossa vuosisadan vaihteen henkiset iltamat, joihin kootaan erilaista Dorian Gray-aiheista sisältöä. Taulun lisäksi jonkinlainen performanssi on tiedossa. Tomi Kiljunen kääntää myös parhaillaan henkeen sopivaa absintti-runoutta.

Talosta löytyvä esineistö on yhtä kiehtovaa kuin itse talokin.Pari päivää sitten varmistui Arin muutto Hämeenlinnaan vielä 100 vuotta vanhempaan taloon, joten oli hyvä käydä vieraisilla vielä kun siihen oli mahdollisuus. Ensi viikon iltamat ovat siis samalla myös talon hyvästelyt.

2 kommenttia:

Ulla P. kirjoitti...

Voi että! Hienolta näyttää! Ja hienoa, että tänne Hämeenlinnaan saadaan shamaanitaiteilija :) Itse shamanismista kiinnostuneena odotan mahdollisia näyttelyitä mielenkiinnolla!

Kirjaltaja kirjoitti...

Eiköhän tuossa jotain näyttelyitä tai muuta synny. Kiinnostava nähdä mitä alueen vaihto poikii, tulee itsekkin sitten varmasti käytyä sielläpäin usein.

Lähetä kommentti