keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Elämäni voimakkain uni

Muutama yö sitten jäi haaviin tähän astisen elämäni voimakkain unikokemus. Visuaaliset näyt olivat aivan älyttömän voimakkaat, arkitodellisuus jää kauas taakse.

Erikoista oli myös unen kerroksellisuus. Tavallisessa unitilassa kohtasin tiedemiehen, joka kertoi kehittämästään teknologiaa ja unennäkemistä yhdistävästä eräänlaisesta virtuaalitodellisuudesta, jonne pääsi "kirjautumaan" tietyillä laseilla.

Tässä tavallisessa unitilassa kaikki tuntui vielä tavanomaiselta, mutta kirjautuessani tuonne 3. tajunnantilaan päälle pärähtivät uskomattoman voimakkaat visuaaliset kokemukset.

Virtuaalitodellisuuden tapahtumia on turha selostaa, mutta Sveitsissä liikuttiin ja luonnonkauneus oli jotain aivan älytöntä. Myös viisaus- ja taideaspektit olivat vahvasti läsnä.

Täyttä selkounitilaa ei ilmentynyt missään vaiheessa, mutta tuolla virtuaalitodellisuudessa "tiesin" "oikeasti" nukkuvani tutkimuskeskuksessa nuo lasit päässä.

Voimakkainta oli se ettei uni ollut pelkästään kestoltaan ja voimaltaan (määrällisesti) ylivertainen normaaliin unitilaan, vaan _laadullisesti_ aivan jotain muuta.

Olen viime viikkoina juuri korjannut Mustan raamatun suomennosta ja taittanut Norjan kuningassaagojen käännöstä, joissa kummassakin hämmästytti unissa tapahtuvien ilmestysten runsaus. Tämän kokemuksen jälkeen olen täysin vakuuttunut ettei kyse ole vain ylitulkituista tavallisista unista vaan juuri näistä laadultaan täysin ylivertaisista tajunnantiloista, joihin on mahdollista päästä unimaailman kautta.

Kiehtovaa on myös että tuo 3. tajunnantila ei syntynyt itsestään sattumalta, vaan normaalista unitilasta "kirjauduttiin" sinne aivan tietyllä menetelmällä. Arvatkaa vaan testaanko menetelmän toimivuutta kun saavutan seuraavan selkounen. Muutoinkin uni laajensi valtavasti perspektiiviä unimaailman ja -tekniikoiden mahdollisuuksista.

Edellisen päivän ruokavaliossa tai nukkumisolosuhteissa ei ollut mitään poikkeuksellista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti