keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Turun keskiaikamarkkinat 2012 alkavatHuomenna alkavat taas Turun keskiaikamarkkinat ja tiedossa on enemmän uutta kuin koskaan aiemmin. Ensimmäistä kertaa käytössä on oma viikinkiteltta, jolla on kai eniten vaikutusta tapahtuman tunnelmaan. Syyhyttääkin jo päästä pystyttämään asumusta. Kaikenlaista uutta rekvisiittaakin on tullut vuoden aikana haalittua, ja parin keskiaika-aiheisen kirjan julkistukset ovat markkinoilla. Salakirjojen koju löytyy Brinkkalan edestä, info-pisteen vierestä.

Säätiedotukset lupaavat enimmäkseen poutaa, mutta koko lauantaista tulee kai sateinen. Onneksi ei tarvitse olla taivasalla tällä kertaa.

Markkinoilla nähdään :)


---


Kesän 2011 markkinoiden kirjoitus:


Huomenna torstaina sitten alkavat Turun keskiaikamarkkinat, ja jatkuvat koko loppuviikon. Jätä siis mitä oletkin tekemässä ja suuntaa Turkuun.

Salakirjojen pöytä löytyy Hansakauppias Laurentiuksen markkinoilta joenrannasta Itäiseltä Rantakadulta, Suurtorin vierestä. Tänä vuonna on valikoimassa perinteikkään kirjallisuuden lisäksi myös kartografisia erikoisuuksia vuodelta 1539.

Ostopuolella pyrin etsimään joitain ruokatuotteita. Erikoisempia marja-, hunaja- ja teelaatuja ainakin löytyy aina keskiaikamarkkinoilta. Pitääpä samalla käydä Turun Ruohonjuuressa.

Viime vuotiseen tapaan kovin hellejakso näyttää taas osuvan markkinoiden aikaan, mutta onneksi munkinkaapu on viileä ja siinä on huppu. Sadetta ei sentään ole tiedossa.

Muista keskiaikamarkkinoista poiketen Turussa parkkeeraaminen ja yöpyminen näyttää vaativan hieman sompailua. Todennäköisesti hoidan kummatkin Ruissalon leirintäalueella.

Tästä sitten alkavat kesän keskiaikamarkkinat. Oli hieno juttu että löysin nämä viime kesänä. Elokuussa on tiedossa Hämeenlinnan keskiaikamarkkinat, ja todennäköisesti osallistun myös Raaseporin keskiaikamarkkinoille heinäkuun puolivälissä, mutta tuo on vielä hieman epävarma.

Alkuviikosta on luvassa kuvaraporttia tuolta ja juhannuksen tutkimusretkistä Mikkelissä.

6 kommenttia:

Tuomo Kesäläinen kirjoitti...

Käy katsomaasa myös - Turun tee ja mauste - Turun kauppahallissa. Jos ei ole ennestään tuttu, hyvin laaja valikoima ja loistava palvelu, Suosittelen!

Kirjaltaja kirjoitti...

Kiitos vinkistä, pitääpä käydä katsastamassa. :)

Äsken vasta hahmotin että markkinat kestävät kokonaiset 4 päivää. Vaikea hahmottaa paljonko pakata kirjoja mukaan kun Hämeenlinnassakin pari kirjaa myytiin loppuun jo ensimmäisenä päivänä.

Tuleepahan telttailtua kunnolla samalla.

Lilli kirjoitti...

Enpä pääse tänä vuonna Turun keskiaikaisille :( Pakko painaa töitä täällä Tampereella. Yritänkin siis tähdätä tuonne Elokuulle Hämeenlinnaan jos siellä pääsisi sitten käväisemään :) Olisi sitten ensimmäinen kerta kun siellä tulisi käytyä.

-Lilli-

Tuomo Kesäläinen kirjoitti...

Jos yövyt tuolla Ruissalossa ja alkaa Turkulaiset illan viettäjät kyllästyttämään kannattaa vetäytyä tuonne Kuuvannokkaan. Siellä oli aikanaan Turun sanomien huvila, mutta kävipä niin että se paloi poroksi ja nyt siellä on tyhjä tontti ja satoja metejä autiota rantaviivaa. Siellä yleensä paljon rauhallisempaa kuin tuolla leirintäalueen nokassa.

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=16000&text=Kuuvannokka&srs=EPSG%3A3067&y=6706672&x=230779&lang=fi

Kansantarinoiden ja perinteiden ystävänä kannattaa vilkaista myös tuo KUKKAROKIVI Leirintäalueen takana. Talvella pääsi jäätäpitkin viereen mutta nyt jos ei saa venekyytiä pitää tyytyä katsomaan rannalta!

http://luolamiehenblogi.blogspot.com/2011/03/kukkarokivi-turku-ruissalo.html

Minjas kirjoitti...

"Sadetta ei sentään ole tiedossa." Hehe.

Kirjaltaja kirjoitti...

Mainiota, vaikuttaa hyvältä kohteelta tuo Kuuvannokka. Hauskempi yöpyä omassa rauhassa. Ruissalo jäi tältä reissulta väliin mutta tarkoitus olisi tehdä sinne matka tässä lähiviikkoina. Pitääpä tsekata tuo kukkarokivi samalla. Markkinoilla monet kehuivat Ruissaloa.

Minjas: Onneksi ei, kuten tuon uuden kirjoituksen kuvista näkyy :D

Lähetä kommentti