maanantai 15. maaliskuuta 2010

Porte de Vanves'n antiikki- ja kirjatorit
Eilen kävimme suurella kirpputorilla (Marché aux Puces de la Porte de Vanves) kaupungin eteläpuolella, jossa viikonloppuisin on kahden pitkän kadun varrella n. 350 antiikkikauppiaan pöydät.Hintalaatusuhde torilla oli erinomainen. Tarjonta ei ollut laadultaan noiden ensin kiertämiemme messujen tasolla, mutta myyjiä markkinoilla on niin paljon että myös kiinnostavaa tavaraa riittää. Hintataso torilla on myös hyvin edullinen, ja ostinkin 5 vanhaa painokuvaa ja 2 muuta esinettä, joista lisää myöhemmin.Etenkin nuo painokuvat olivat torilla hyvää ostettavaa. Tavanomaisia gravyyrejä myytiin 3 eurolla kappale, ja mukana oli myös monia kiinnostavia 1700-luvun painokuvia, joista ostin nuo viisi kappaletta. Kuvaan ja kirjoitan näistäkin myöhemmin.


Kävelymatkan päästä Vanves'n antiikkitorilta on suuri 60-80 kirjakauppiaan markkina-alue.Ostoja markkinoilta ei tullut tehtyä kielirajoituksen takia. Tai oikeastaan Diderot'n 1700-luvun Encyclopediasta olisi ollut edullisesti myynnissä laadukas näköispainos, mutta valitettavasti se painoi aivan liikaa.

Torilla oli myytävänä runsaasti myös vanhempia, pääosin 1700- ja 1800-luvuilla painettuja teoksia, joiden ostamiseen se saattaisikin olla hyvä kohde. Torilla ei turisteja näkynyt, ja hintataso vaikutti kohtuulliselta.

1 kommentti:

Sininen rooli kirjoitti...

Joo, kirjat ovat aina kiinnostavia. Varmaan sait iloa noista 1700-luvun painokuvista...

Lähetä kommentti