tiistai 16. lokakuuta 2012

Keskiaikainen fantasiaspektaakkeli - Saksan keskiaikamarkkinat


Hollantiin lähtöä edeltävänä päivänä paljastui että vain 200km päässä Saksan puolella järjestetään suuret keskiaikamarkkinat, ja pitihän sitä lähteä katsastamaan tapahtuma. Mittelalterlich Phantasie Spectaculum eli MPS on maailman suurin kiertävä keskiaikafestivaali, joka järjestetään 24 kertaa vuodessa eri puolilla Saksaa. Käytännössä siis joka kesäkauden viikonloppuna. 


Hannoverin festivaali oli vielä pieni Saksan mittakaavassa, edellisenä viikonlopun Hampurin tapahtumassa oli ollut 100 000 kävijää.


Leopardikuvioinen patalakki? Yllättäen kauppiaiden tasossa jäätiin jälkeen Suomessa totutusta. Tapahtuma veloittaa paikkamaksuja käsityöläisiltä, joten näitä ei markkinoilla ollut. Sen sijaan Kiinan tavaraa riitti. Toisaalta ison maan markkinoilla on myös tavaraa, jota ei Suomesta löydy.


Simakauppiaalta löytyi kymmeniä eri laatuja ja pullojen muodot olivat ajateltuja.


Korpiklaania löytyy täältäkin.


Tapahtumassa esiintyvä teatteriryhmä on todella näyttävä pitkälle hioittuine pukuineen ja mekaanisine ilmalaivoineen.


Musiikkipuoli on myös todella keskeinen festivaaleilla, bändejä soittaa kaiken aikaa kahdella lavalla ja iso osa kävijöistä on festariväkeä. Yöllä järjestetään suuri tulishow ja kokot palavat. Ohjelma ja markkinamyynti jatkuvat yli puolen yön. 


Tapahtumapaikkana oli vanhan maalaiskartanon maat. Oli todella hyvä nähdä tapahtuma ja ensi kerralla Saksaan mennessä pitää ajoittaa käynti markkinoiden yhteyteen. Saksassa keskiaikatapahtumat nähtävästi voimakkaasti jakautuvat autenttisuuteen ja viihteellisempään kokonaisuuteen pyrkiviin festivaaleihin, mikä onkin isossa maassa varmasti järkevää.

Hannoverista matka jatkui takaisin Hollannin kansallispuistoja kiertämään.

2 kommenttia:

Ulrika Rowan kirjoitti...

Mahtavia kuvia! Arttu olis kyllä NIIIIIIN halunnut tommosen simapullon :D Sillähän oli markkinoilla semmonen muovinen pyöreä pullo vesipullona.

Irja Viirret kirjoitti...

Mahtavaa meininkiä kertakaikkiaan!

Lähetä kommentti