maanantai 16. tammikuuta 2012

Salakirjojen toiminta paisuu

Vuosi on alkanut hyvissä merkeissä ja tänä vuonna Salakirjoilla onkin sitten vauhti päällä. Kävin juuri läpi vuoden ensipuoliskon kustannussuunnitelman ja kesän markkinakauteen mennessä painosta saapuu 8-10 uutta kirjaa.

Toisin sanoen seuraavan 6 kuukauden aikana julkaisen yhtä monta nimikettä kuin vuosina 2007-2010 yhteensä. Laadussakaan ei jäädä jälkeen vaan julkaisulistalla on tulossa todella kovaa aineistoa. Suomalaisen loitsuperinteen alalta on luvassa 800 sivuinen järkäle numeroituna erikoispainoksena, matkakirjoista mielestäni paras Karjalan runoalueilta tehty matkakuvaus ja grimoirien alalta Mustan Raamatun korjattu, kovakantinen ja laajalla kirjan taustalähteitä valottavalla johdannolla täydennetty painos.

Painoon lähtivät juuri aineistot Kai Donnerin matkakirjasta Siperian samojedien keskuudessa, jossa on todella mielenkiintoista tietoa siperialaisesta shamanismista ja joka on muutoinkin suomalaisten matkakuvausten kärkeä, sekä vanhojen Kalevala Korujen hakuteoksesta. Ensimmäisestä lisäsin ennakkotiedot sivuille ja koruluettelo ilmestyy tuonne myös lähipäivinä.

Todella kiehtova vuosi siis tiedossa. Lisäksi Tiedostamossa tapahtuu vaikka mitä ja kesän markkinoita tulen kiertämään enemmän kuin koskaan, viikinkiteltta onkin jo hankittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti