tiistai 14. kesäkuuta 2011

Englantilaisessa metsässäEilen kävin ensimmäistä kertaa englantilaisessa metsässä, mikä pääsi ylittämään kaikki odotukset. Noin puolen Nuuksion kokoinen Epping Forest sijaitsee Lontoon ja Essexin rajalla ja on todella taianomainen paikka.
Puisto on suojeltu kuningasperheen metsästysmaiksi jo 1100-luvulla ja täynnä komeita vanhoja tammia ja pyökkejä.

Mystisin paikka metsässä löytyi syvältä metsän sisästä ehkä tunnin kiertelyn jälkeen. Metsässä virtaa kirkasvetinen puro, jossa on täysin tasainen hiekkapohja. Hyvä paikka uittaa jalkoja ja ihmetellä eriskummallisia joenpohjan pikkukiviä. Alueen puusto on ikivanhoja tammia, ja aurinkoisena päivänä kaikki näyttää vihreältä.

En osannut kuvitella että Lontoossa olisi säilynyt noin suuri ja vanha metsäalue. Alueelle pääsee kätevästi ottamalla juna Chingfordin asemalle, joka on vain 25 minuutin päässä Liverpool Streetin asemalta.

Metsän eteläpuolella on suuri niittyalue, joka sekin on hyvin viihtyisä. Kyltit varoittavat lehmistä ja radio-ohjattavista lentokoneista.Puistossa on myös 1800-luvun lopulla kaivettu suuri tekojärvi.
Olisi hienoa viettää yö metsässä, pitääpä ottaa joskus teltta mukaan.
3 kommenttia:

sole kirjoitti...

Upeita vanhoja jalopuita, tuonne pitäisi kyllä päästä.

Thuleia kirjoitti...

Ooooh, Robin Hood -metsä!!

Kirjaltaja kirjoitti...

Komea paikka tuo kyllä ja ehdin tutkimaan siitä ehkä vain 10%. Ensi kerralla kartta ja teltta mukaan :)

Southamptonin läheltä löytyisi myös New Forestin kansallispuisto, joka on sitten jo todella valtava. Epping Forest on 25km2, Nuuksio 45km2 ja New Forest 380km2. Isompia kansallispuistoja löytyy vain Lapista.

Lähetä kommentti