keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Saint Ouenin maailman suurimmalla antiikkitorilla Pariisissa

Maanantaina kävimme Saint Ouenin (myös Porte de Clignancourt) kirpputorilla. Alue muodostuu 14:sta erillisestä markkina-alueesta, joilla on yhteensä n. 2000-3000 antiikkikauppiaan kojut.Valitettavasti näin talvisaikaan maanantai osoittautui alueella hyvin hiljaiseksi, ja ehkä vain kolmas osa kauppiaista piti liikettään auki. Olisi pitänyt mennä käymään siellä jo heti lauantaina.

Tänään tosin menen käymään uudelleen noilla antiikki- ja kinkkumessuilla, joten pääseehän tässä koluamaan tavaroita riittävästi.Nämä kaksi pääkalloa olivat hyvin erikoiset kohteet. Vasemmanpuoleinen on peräisin Papua Uusi-Guineasta ja n. 400 vuotta vanha. Ihmisillä on tapana säilyttää esi-isiensä kalloja kotonaan, ja niin myös tämä on säilynyt.

Toisen kallon ikä ja alkuperä eivät tulleet täysin selville. Kalloon on liitetty villisian torahampaat, ja siihen on kaiverrettu koristekuvioita. Kuulemma vastaavissa kalloissa on käytetty usein myös krokotiilin leukoja.

Kallojen hinnat sitten olivatkin 10000 ja 8500 euroa.
Tämä pari metrinen maailman luomista esittävä patsas oli myös kiinnostava. Valitettavasti myyjä ei ollut paikalla, joten sen tekijää, ikää ja hintaa en päässyt kysymään.Nämä suurikokoiset, puusta valmistetut sienet olisivat kiinnostava elementti puutarhaan tai mökille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti