tiistai 23. maaliskuuta 2010

Kirjan julkistus: Suomen Muinaislinnat vuodelta 1891

Suomen Muinaislinnat Etukansi Front
Suomen Muinaislinnat on ainutlaatuinen ja harvinainen väitöskirja maamme lähes 400 muinaislinnasta ja muusta muinaiskohteesta.

Tämä valtionarkeologi Hjalmar Appelgrenin (1853-1937) teos lienee muinaistutkimuksen ja arkeologian merkittävimpiä julkaisuja kautta Suomen historian.

Kirja ei lyö lukijaansa laimin, vaan se esittelee satoja kohteita, sijaintitietoja ja esineitä yli 160 kuvalla ja kartalla. Teos soveltuu kaikille ja kaiken ikäisille, aina tutkijoista harrastelijoihin ja lukijan mieltä hivelemään on sivuille kerätty myös paikallishistoriaa ja tarinoita.

Monet teoksen kohteista ovat kohdanneet tuhonsa viimeisen 119 vuoden aikana ja monet muut kohteet ovat vaipuneet unholaan, odottaen jälleen jotakuta löytämään ne.

Kokonaisvaltaista oivaltamista ja löytämisen iloa.
Kirjapainosta on jälleen saapunut uusi kirja. Tällä kertaa kyse on vuonna 1891 julkaistusta laajasta suomalaisten muinaislinnojen ja linnavuorten tutkimuksesta. Kirja sisältää tiedot kaiken kaikkiaan 361 kohteesta, joista valtaosa on arkeologisia muinaisjäänteitä, mutta mukana on myös paikkoihin liittyviä linna-aiheisia kansantarinoita ja paikannimien tutkimusta.

Näin pitkän talvikauden jälkeen, joka myös arkeologian harrastajan talvituskana tunnetaan, kovasti jo tekeekin mieli päästä tutkimaan mitä kirjan muinaiskohteille nykyisin kuuluu. Nimimerkki Metsämenninkäisen ajatuksiin on helppo yhtyä:Miten minä haaveilen ja kaipaan lumetonta maata, sulaa metsää, aurinkoa ja sen hyväilevää lämpöä. Kävelyitä keväisellä metsätiellä henkiin heränneen luonnon tuoksussa. Metsistä ja hiekkakuoppien reunoilta löytyviä aarteita - kiviasetelmia, röykkiöitä, iskoksia ja muita merkkejä menneestä elämästä. Helppoutta lähteä ulos ja oloa, ettei sisälle halua tullakkaan ! ♥ Luonnon ehdoilla täällä eletään ja harvoin olen energiaani laittanut sään murehtimiseen - sille kun en mitään voi, mutta nyt alkaa olla tuskaa näiden lumimassojen kanssa. Jalkojen alla rapiseva ja ritisevä hiekkatie ja metsäpoluilla vilistävät muurahaiset ja tuoreen sammaleen tuoksu täyttävät yhä enemmän ajatukseni.Olemme toteuttaneet julkaisun yhteistyössä Kane Kanervan kanssa, ja kirja ilmestyy osana uutta Kanerva-sarjaa.

Lisätietoja kirjasta ja tilausmahdollisuuden löydät Salakirjat-pienkustantamoni sivuilta osoitteesta: http://www.salakirjat.net/suomen_muinaislinnat_appelgren.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti