perjantai 8. tammikuuta 2010

Yle-Areenan tarjontaa: Rakentajat, Kalevala, Matka halki Karjalan, Haapakosken kämpällä

Tässä pitkien päiväunien tarjoamien yön tuntien aikana olen katsonut Yle-Areenan tarjontaa.


Matka halki Karjalan

Osa 2/2: Rajamaat. Dokumentti vie toimittaja Klaus Bednarzin matkassa Karjalaan, sen historian ja kulttuurin pariin. Tänään käydään mm. vepsien luona ja Valamossa ja aistitaan tunnelmia Ilomantsissa. T: WDR, Saksa.

http://areena.yle.fi/video/655964

Toissapäivänä kirjoitin dokumentti-sarjan ensimmäisestä osasta. Tämä toinen jakso ei mielestäni aivan yllä tuon ensimmäisen osan tasolle, mutta on kuitenkin mieluista katsottavaa. Jakso sijoittuu valtaosin Suomen puolelle rajaa.


Rakentajat

Valtimon Murtovaaran erämaatilalla elvytetään perinteisiä puun työstämistapoja päärakennuksen tuohikattoa korjattaessa. O: Georg Grotenfelt. T: Nostalgia Film, 2008.

http://areena.yle.fi/video/664422

Lyhykäinen, mutta hyvän tunnelman omaava dokumentti perinteisistä rakennusmenetelmistä. Hauska tehokeino tuo puheen täysi puuttuminen. Visuaalisesti hienoja ovat etenkin nuo alun metsäotokset. Kovasti vain olisi siitäkin mielellään nähnyt enemmänkin.

Seuraavaksi olisi ruokalistalla pari radiokuunnelmaa:


Markku Heikkinen: Kalevala

Kantelettaren ilmestymisestä tulee kuluneeksi 170 vuotta. Markku Heikkinen kysyykin ohjelmassaan miten Kalevala auttaa näkemään elämää? Kainuun aatelisen seurassa ovat keskustelemassa kirjailija Seija Tuohesmaa ja ohjaaja Jari Halonen.

http://areena.yle.fi/audio/660161


Luonto-Suomi.: Haapakosken kämpällä Lapissa 6.1.2010

Puistomestari Markku Välitalo tuntee Ylä -Lapin autiotuvat paremmin kuin omat taskunsa. Viime kesänä pantiin kuntoon Inarijärven autiotupia, ne ovat tärkeitä lepopaikkoja veneellä liikkujille. Autiotuvat ovat ainutlaatuista suomalaista jokamiehen oikeutta, jota pitää arvostaa ja vaalia. Inarin Juutuanjoen rannalla Seppo Konttinen sytytti hirsituvan kaminaan tulet ja kävi juttusille eränkävijän kanssa.

http://areena.yle.fi/audio/663724

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti