lauantai 16. tammikuuta 2010

Riian kuulumisetTulimme toissapäivänä bussilla tänne Riikaan. Matka kesti nelisen tuntia ja maksoi noin 15 euroa.

Sinänsä en ole hirveän innostunut Riikasta, ja vuodenaika on vierailuun huonoin mahdollinen. Kaupunki on kuitenkin halpa ja kätevän lähellä, ja täältä on paljon edullisia jatkolentoja. Edellisestä käynnistä on myös jo kulunut aikaa, ja Latviaan iskenyt ehkä Euroopan pahin lama luo sille omaa eksotiikkaa. Harmi vain etteivät ehtineet devalvoida latiaan ajoissa.

Vierailukohteista täällä kiinnostavat lähinnä rautatie- ja bussiasemien lähellä oleva entisiin lentokonehalleihin pystytetty torialue, josta löytyy hieman myös antiikkia. Pääosin tosin sianlihaa ja neuvostokansalaisia. Mukava kohde silti, ja hyvin vilkas etenkin näin lauantaisin.

Olisi tehnyt mieli ostaa eriskummallinen pahkasta kaiverrettu puujumalan pää, mutta valitettavasti mukaan sattui väärä pankkikortti ja en saa nostettua käteistä. Noh ehkäpä sitten ensi käynnillä. Onneksi näiden antiikkikauppojen varaston kiertonopeus ei ole suuri, edellisessäkin liikkeessä näytti olevan paljolti samat esineet kuin 2 vuotta aikaisemmin.Museoista tahdoin käydä lähinnä Taidekäsityö ja design-museossa, joka sisältää runsaasti myös kansantaidetta. Löytyipä pari ryijyäkin, tosin melko tavanomaista. Latvian taidemuseossa kiinnostivat parit kirjoja kuvittavat kansallisromanttiset grafiikkasarjat vuosisadan alusta.

Viihtyisin kohde löytyisi läheisestä Jurmalan merenrantakaupungista, mutta valitettavasti vain kesäaikaan. Kaupunki koostuu pääosin vanhoista puuhuviloista ja pitkistä hiekkarannoista, ja on muutoinkin luonteeltaan sopivan lomaisa.

Miniläppäri on osoittanut kätevyytensä. Laite on hyvänkokoinen ja langattomia verkkoja on ainakin täällä Riikassa löytynyt helposti. Myös 6 tunnin akunkesto on yltäkylläinen. Olisi pitänyt hankkia tämä jo aikoja sitten.

Kameran johto jäi kotiin, joten kirjoituksiin päivittyy kuvitusta vasta myöhemmin. Pitääp käydä ostamassa uusi.

Illalla on Ryanairin lento Milanoon, tai oikeammin lähikaupunkiin Bergamoon. Italian reitiksi päätyi Bergamo, Milano, Genova, Cinque Terre, Pisa, Firenze, Bologna, Milano ja Helsinki. Paluulento on 27. päivä.

Toivottavasti noista Välimeren rantakaupungeista löytyy myös hieman lämpöä. Täällä Riikassa on -15 astetta pakkasta, ja kotiin jättämäni talvitakki olisi tarpeen. Hotellissa olemme ainoat yöpyjät koko kerroksessa, ja lämmitys on otettu pois päältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti