perjantai 29. tammikuuta 2010

Kansanluonto-dokumentti


Kansanluonto kuvaa luontomme herkkyyttä ja ankaruutta. Se kulkee käsi kädessä luonnon kierron kanssa, syntymästä kuolemaan, kuolemasta syntymään, kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Se vierailee maan äärissä: polttavassa kuumuudessa ja hyytävässä kylmyydessä, valossa ja pimeydessä, tyynessä ja myrskyssä. Se tarkastelee luontoa merikotkan silmin taivaalta ja lohen tunnoin pinnan alta. Se näkee pienessä suurta ja suuressa pientä.


Eilen lopetellessani postituksia katsoin sattumalta Petteri Saarion dokumentin Kansanluonto, joka osoittautui erääksi parhaista näkemistäni luontodokumenteista. Kaunista kuvamateriaalia mahtavista maisemista parhaisiin vuorokauden ja vuodenaikoihin.

Dokumenttiin oli myös hyvin valikoitu lainauksia luontokirjoistamme ja julkisuuden henkilöiltä.Uusi tuttavuus oli myös dokumenttiin musiikin tehnyt nykykansanmusiikkia soittava ja kansanrunoutta hyödyntävä yhtye Suo. Todella hyvänkuuluista ja solistin Veera Voiman laulu sopi luontoaiheeseen erinomaisesti. Pitänee lainata tuo yhtyeen levy.

Harmillisesti dokumentti ei näytä löytyvän Yle Areenalta.

Päivitys klo 15.12: No nyt näyttää löytyvän, mainiota. Käykäähän siis katsomassa jos aihe kiinnostaa:

http://areena.yle.fi/video/714175

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti