maanantai 25. tammikuuta 2010

Paluu Italian matkalta



Noniin, sitä ollaan taas Suomessa. Ensimmäiset päivät olin Bergamossa ja kävin päivämatkoilla Leccossa Como-järvellä, ja Desenzanossa Garda-järvellä. Sää tuolla pohjoisessa on hieman turhan viileä ja sumuinen tähän aikaan vuodesta, mutta muutoin kauniita pikkukaupunkeja vuorineen.

Genovassa ei valitettavasti ole hostellia auki tammikuussa, joten jatkoin suoraan Cinque Terreen. Alue sijaitsee Ligurian rannikolla ja muodostuu viidestä vanhasta rantakallioiden rinteille rakennetusta kalastajakylästä. Alueen rauhallisuus on aivan omaa luokkaansa erityisesti näin keskitalvella, vaikka sää onkin lämmin. Oli riemuisaa pitkästä aikaa nähdä puiden ja rinteiden kukkivan.



Antiikkiliikkeitä en valitettavasti päässyt juurikaan tutkimaan kun olin lähinnä noissa pikkukaupungeissa. Myös valtaosa matkalle osuneista liikkeistä olivat enempi tyylihuonekaluihin ja muuhun kiiltävään keskittyneitä. Ehkäpä karkeampitekoisia puuesineitä ja talonpoikaisantiikkia saattaisi myös löytyä paremmin erilaisista myyntitapahtumista ja toreilta.



Myös museokäynnit jäivät melko vähälle, mutta Firenzen arkeologinen museo oli kiinnostava. Erityisen hyvin sieltä näyttää löytyvän etruskien esineistöä, sekä pronssisia pienpatsaita. Etenkin parit näytteillä olevat maagilliset käsipatsaat olivat minulle ennalta tuntematon esineryhmä. Pitääpä tutkia noiden taustoja lisää ja kirjoittaa niistä oma tekstinsä. Myös eräät etruskien pienpatsaat olivat groteskilta tyyliltään hyvin omalaatuisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti