tiistai 7. kesäkuuta 2011

Yökävelyllä Hyde ParkissaSuomessa tykkään usein käydä öisin kävelyllä kun muita ihmisiä ei ole liikkeellä ja kesähelteillä ilma on mukavan raikas ja viileä. Suurkaupungeissa tämä ei oikein onnistu, mutta Lontoon Hyde Park on poikkeus. Tai oikeastaan Kensington Gardens, joka on tuo puiston aidattu läntinen puoli. Tällä reissulla halpa hostelli löytyi vain parin sadan metrin päässä puistosta, joten siellä on tullut käytyä usein picnic-lounaalla ja istumassa iltaisin.

Kuvien ottaminen öisestä Hyde Parkista vaatisi riittäviä varusteita, joten kuvituksena olkoon vanhoja yömaalauksia.

Kensington Gardens on noin neliökilometrin kokoinen aidattu puisto, joka suljetaan öiksi. Tästä syystä siellä ei ole myöskään katuvalaistusta, joka on usein Suomen puistojen kirous. Surkuhupaisaa kun jopa Haltialan metsän pururadat Helsingissä valaistaan öiksi. Puiston portit suljetaan kesällä kymmenen aikoihin, mutta ulos pääsee mihin aikaan tahansa yksisuuntaisten porttien kautta.Tuntuu erikoiselta olla EU:n suurimman kaupungin keskustassa ilman että puolen kilometrin säteellä on ainoatakaan katulamppua. Voisi myös luulla että ympärillä asuvasta valtavasta väkimäärästä puistoa hyödyntäisi muutkin yöfiilistelijät, mutta aina siellä käydessäni ei tunti auringonlaskun jälkeen ole puistossa näkynyt ainoatakaan ihmistä.

Käydessäni ensimmäistä kertaa Lontoossa 20-vuotiaana yövyin myös aika lähellä Hyde Parkia ja pubista palatessa teki mieli kiivetä aidan yli puistoon. Tuosta lähtien on aina kaupungissa käydessä tullut istuttua puistossa iltaisin.Jatkoin eilen Birminghamista Nottinghamiin, ja näyttävät olevan todella kivoja kaupunkeja kumpikin. Hintatason alhaisuus yllätti Lontoon jälkeen, Birminghamissakin hostelli maksoi vain 10 euroa yöltä. Tänään käyn Peak District -kansallispuistoa ihmettelemässä ja huomenna onkin sitten nuo Euroopan suurimmat antiikkimessut Newarkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti