maanantai 13. kesäkuuta 2011

Lontoon antikvariaattimessut


Viikko sitten järjestettiin Russell Squaren läheisyydessä kahdet antikvariaattimessut. En ollut ajatellut ostaa juurikaan kirjoja kun kerran joudun raahaamaan ne takaisin Suomeen, mutta Royal National Hotellin messuilta löytyikin sitten kaikenlaista kiintoisaa aivan liian halvalla.The Spectator, painettu 1717. Sekalaisia artikkeleita sisältävä vuosijulkaisu. Nämä ovat hyviä kun tekee mieli lukea jotain täysin sattumanvaraista. 2 puntaa.

The Bee, or literary weekly intelligencer, 1792. Sisällöltään samanlainen kuin äskeinenkin. 2£.

Vuokrakirjanpitoa sisältävä kirja, joka on 90% tyhjä. Vuodelta 1884 ja sidottu nahkaan. Tällainen vanha muistikirja onkin ollut haussa, mutta tyhjien löytäminen on melko hankalaa. 24£.

D. B. Updike: Printing Types - Their history, forms and use I-II, 1962. Kattava teos kirjasintyyppien historiasta. Hyödyllinen tutkiessa graafista aineistoa omia kirjoja varten. 6£.

The Ingolsby Legends, 1887. Kuvitettu klassinen englantilainen tarinakokoelma. 5£.

Godfrey Golding: The Book of Good Devices. Ehkä 1880-luvulta. Varhainen itsensäkehittämistä käsittelevä teos. 2£.

Bliss: A History of Wood-Engraving, 1928. 120 puupiirrosta. Myös hyvä aineiston tuttkimiseen omia kirjoja varten. 4£.

Samaisella kauppiaalla oli myös vuosisadan vaihteen Baedeker-matkaoppaita halvalla, joten pitihän niitä ostaa. 4£ kappale.Tämän jälkeen kävin PBFA-järjestön järjestämillä toisilla messuilla vain parin sadan metrin päässä sijaitsevassa Russell Hotellissa. Hotellin on suunnitellut 1898 sama arkkitehti joka suunnitteli myös Titanicin sisustuksen, ja esim. ravintola on täsmälleen samanlainen kuin Titanicilla.


Nämä messut ovat selvästi kalliimmat ja paremmmat tarjonnaltaan, joten lisää ostoja onneksi ei tullut tehtyä. Näin suuresta valikoimasta on sen sijaan todella hyvä ihmetellä mitä kaikkea aikoinaan onkaan julkaistu. Erityisesti tutkin 1800-luvun lopun kirjankuvituksia, ja löytyikin monta kiinnostavaa taiteilijaa joista en ollut aikaisemmin kuullut.Nyt viikonloppuna oli lisäksi ILABin kirjamessut, joihin en valitettavasti ehtinyt, ja läheisessä Novotel-hotellissa järjestettävä sivutapahtuma. Messun järjestää samainen PBFA kuin Russell-hotellin messut, ja se onkin hyvin samankaltainen, ehkä vain vielä hieman kalliimpi.

1 kommentti:

Hurmioitunut kirjoitti...

Jopas olet ollut mielenkiintoisilla messuilla. Mukaasi on tarttunut paljon ihania vanhoja kirjoja!

Lähetä kommentti