tiistai 10. elokuuta 2010

Tammelan Hakkapeliittatapahtuma 2010
Viime viikonloppu kului Tammelan Hakkapeliittatapahtumassa, ja jälleen oli hauska päästä jututtamaan ihmisiä ja tutustumaan kauppiaiden tarjontaan.

Tapahtuma osoittautui hyvin toisenlaiseksi kuin nuo Raaseporin ja Hollolan keskiaikamarkkinat, joihin osallistuin viimeksi. Keskiaikatapahtumissa kiertäviä tuttuja kauppiaita ei paria lukuunottamatta täällä näkynyt ja muutoinkin tapahtuma oli tunnelmaltaan erilainen painottuen myyntitarjonnaltaan taide- ja käsityöesineiden ohella myös yleisempään kodin käyttö- ja koristetavaraan.

Mielenkiintoinen ja hauska tapahtuma yhtä kaikki. Tapahtuma oli myös kooltaan suurempi kuin olin osannut ennakkoida. Kauppiaita oli tietoni mukaan 163, kun Hollolassa heitä oli n. 60 ja Raaseporissa n. 30.

Ostoksia ei tullut tällä kertaa tehtyä hunajaa lukuunottamatta, mutta sen sijaan sain paikkatietoja Viron pyhistä lehdoista, joissa pitäisi vierailla kun muutan takaisin Tallinnaan kuun vaihteessa.

Mehiläisten hoidosta tuli myös kyseltyä kun pöytänaapurina oli mehiläistenhoitajapariskunta Kangasalalta. En ollut aikaisemmin maistanut saman tilan eri vuosien hunajia rinnakkain ja oli yllättävää kuinka valtava ero niiden välillä on. Kukat ja puut kukkivat joka vuosi eri aikoihin joten myös koostumus on aina eri.

Loistavia olivat myös heidän maustamansa hunajat, joista ostin inkiväärihunajaa. Todella hyvä lisä teehen. Kiinnostavin keksintö oli kuivatun mustikkarouheen ja hunajan yhdistelmä josta en ollutkaan kuullut aikaisemmin. Yhteystiedot: Mettälän Mesitarhat, p. 0440548895.

2 kommenttia:

Petra Lehtimäki kirjoitti...

Olin Hakkapeliitoissa piipahtamassa viime vuonna. Oli kyllä upea tapahtuma! Harmi, etten tänä vuonna sinne ennättänyt. Enkä muuten Vihtiinkään (josta olen kotoisin). Harmi, että ne menee juuri tuon Hämeenlinnan kans päällekkäin.

Minäkin suosittelen muuten hyvälaatuisen hunajan käyttöä lämpimästi! Se on ravinnerikkain ja luonnollisin makeutusaine! :)

Kirjaltaja kirjoitti...

Itselläkin Vihti juuri korvautui Hämeenlinnan keskiaikatapahtumalla, nähdään siis siellä :)

Hunaja on tosiaan luonnollisuudessaan ja monipuolisuudessaan loistava aine. Sisältää 200 erilaista yhdistettä siinä missä valkoinen sokeri vain sitä sokeriaan. Ei ihme että on ollut laajasti käytössä myös lääkkeenä.

Lähetä kommentti