lauantai 13. helmikuuta 2010

Esoteeristen kirjojen loistopainosten kustantajan haastatteluhttp://media.blubrry.com/occultofpersonality/www.occultofpersonality.net/wp-content/uploads/OoP_Podcast69_Ouroboros_it.mp3

Occult of Personality - William Kiesel of Ouroboros Press

Löysin toissapäivänä kyseisen haastattelusivuston. Näin kustantajana niistä erityisesti kiinnosti luonnollisesti Ouroboros Pressin William Kieselin haastattelu.

Ouroboros julkaisee englanninkielisiä painoksia eurooppalaisten esoteeristen kirjojen klassikoista. Kirjoissa käytetään vartavasten niitä varten suunniteltuja kirjasimia ja koriste-elementtejä, ja parhaimmat sidokset ovat käsinsidottua vasikannahkaa.

Haastattelu sisältää paljon ajatuksia esoteeristen kirjojen historiasta ja kirjojen taiteellisen asun merkityksestä, mikä on hyvää rohkaisua itsellekkin viedä tuota käsinsidottujen kirjojen erikoispainosten ajatusta eteenpäin.

Haastattelun keskivaiheilla Kiesel muistuttaa, kuinka useat varhaisimmat kirjat ovat muistiinpanoja, ja täten tallentumia kirjoittajien spontaaneista ajatuksista. Olenkin aina pitänyt ihmisten itseään varten kirjoittamista mietelmistä, kuten Marcus Aureliuksen Itsetutkiskeluista, Montaignen Esseistä ja kiinalaisista klassikoista, joissa tuo perinne on hyvin suosittu.

Ouroboros Pressin kotisivut löytyvät osoitteesta: http://www.bookarts.org

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti