maanantai 1. helmikuuta 2010

Soturipatsas ja piruriipus. AntiikkilöytöjäOnpa mukava olla taas täällä Tallinnassa. Kiersin tänään hieman antiikkiliikkeitä, ja pari hankintaa löytyikin.

Kummankin esineen ensivaikutelma oli laadultaan juuri sitä mitä haenkin, mutta valitettavasti läheisempi tarkastelu paljasti esineet nuoremmiksi kuin toivoin. Kiinnostavia esineitä yhtä kaikki, ja kun ne olivat hinnoitellut edullisiksi, päätin ottaa ne talteen.

Kiinnostavampi esineistä on kansallisromanttinen nukkuvaa (kaatunutta? mietiskelevää?) soturia esittävä tuhkakuppi. Miehellä on suuri, maljan muodostava parta ja muinaiskypärä. Työnjälki on erinomaista, mutta viittaa esineen olevan korkeintaan 50-luvulta. Esine on keramiikkaa, ja siinä on onnistunut kaksivärinen lasitus. Mikäli esine olisi aito kansallisromanttinen esine vuosisadan vaihteesta olisikin se ollut todellinen löytö. Hinta oli edulliset 300 kruunua eli 19 euroa.

En tosin polta, ja toisaalta myös ehkä hartaampi käyttötarkoitus olisi polttaa sillä tuikkua. Tätä kirjoittaessa tuli myös mieleen kuinka tuo sopisi loistavasti myös käyntikorttien alustaksi messuille.

Toinen esine on riipus johon on kuvattuna piru avain kädessään. Tämänkään ikä ole kuin enintään 50 vuotta, ja se on valmistettu kuparista. Myös itse työnjälki on hieman kömpelöä, eikä riipus sisällä merkintöjä sen alkuperästä. Hintakin oli kyllä vain 50 kruunua eli runsaat 3 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti