torstai 20. lokakuuta 2011

Vaeltamassa Sierra Nevadan vuorilla
Matka reissun pääkohteelle alkoi lauantaina. Aamiainen, lisätarvikkeita kaupasta matkalta ja ylös kukkuloille.

Kiivetessä Sacromontelle kaukaisuudessa näkyivät luostarin rauniot. Valtavan kokoiset rauniot näyttävät mahtipontisilta muutoin autiossa maastossa.Ensimmäinen kurkistus valloitetun mäen taakse on aina elämys. Sacromonten jälkeen tuleva harjanne oli hyvin kuiva ja karu.
Tämän jälkeen vastaan iski jotain pysäyttävää. Istuessani alas lepäämään vastakkaisessa rinteessä näkyivät ihmiskasvot. Mahdotonta sanoa ovatko nuo luonnon vai ihmisen kaivertamat. Samassa kivikerroksessa oli vieressä myös muita luonnon kovertamia onkaloita.

Sacromonten luolat ovat kaupunginpuoleisella rinteellä, mutta tästä kaukaisemmasta laaksostakin löytyi muutama asuttava luola, joista ilmeisesti yhdessä asui pariskunta.Normaalisti en syö leipää, mutta täällä juustot ja leikkeleet ovat todella hyviä.


Kylläpä tuli riippumatto hyvään käyttöön. Aterian jälkeen kelpasi torkkua pari tuntia laaksojen yläpuolella.
Polttavan auringon haalistamat luut olivat kuin länkkäristä. Mitäs eläimiä ne tällaiset on, ilmeisesti joitain peuroja? Kumma että kaksi luurankoa löytyi samasta paikasta.
Pitihän sitä kätkeä loitsukirja vuorille. ;oHieno reissu siis ja ensi kerralla pitää kyllä ehdottomasti ottaa se teltta mukaan, että pääsee viettämään yön tuolla. Nyt tuli pakattua liian kevyesti, ja yöt ovat jo aika viileitä täälläkin.

Sain samalla vinkit parista muusta Andalusian kansallispuistosta, jotka sopivat hyvin telttailuun.

1 kommentti:

Irja Viirret kirjoitti...

Ilmeisesti taistelevia urospeuroja, jotka olivat jääneet sarvistaan kiinni? Tai sitten joku oli syönyt ne ja ne olivat jääneet siihen? Tai ehkä joku oli kuvannut siellä filmiä ja ottanut ne rekvisiitaksi.. hienoja maisemia, ei voi kun kademielin ihailla:)

Lähetä kommentti