sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Barcelonan kuvia


Tallinnassa vanhan talonrämän remontoijalla oli asenne kohdallaan. Ovessa oli paperi, jossa otsikkona "I promise" ja repäisylapuilla "this will be worth something one day." Yksi lähti mukaan muistuttamaan suurten tavotteiden asettamisesta.

Pari ensimmäistä päivää kuluivat Barcelonassa. Kaupunki oli mielenkiintoinen, mutta ehkä turhan kiireinen ja tukkoinen omaan makuun. Turistejakin oli liikkeellä valtavasti jopa nyt sesongin ulkopuolella.


Kävin lauantaina Els Encantsin suurella kirpputorilla. Väkeä ja myyjiä riitti vaikka kuinka, mutta tavara oli valtaosin vaateröykkiöitä, vanhoja kodinkoneita ja muuta krääsää.

Kaupungin ykkösnähtävyys on Gaudin suunnittelema Sagrada Familia, ja olihan se aika erikoinen näky. Katedraalin "riippuva" tyyli loi tunnelman aivan kuin se olisi sulamassa helteessä.
Toinen Gaudin suunnittelma suuri kohde kaupungissa on Güellin puisto, joka oli todella komea kokonaisuus. Turistien määrä vain oli täälläkin huikea. Puistoon pitäisi mennä kävelylle aivan aikaisin aamulla hetki ennen auringonnousua.Pulukin ihmetteli Gaudin piparkakkutaloa.Güellin puiston ihmisruuhkan jälkeen jatkoin läheiseen Creueta del Collin puistoon, josta löytyi itselle kaupungin antoisin paikka. Kyseinen mäenhuippu näkyi kauas ja heti heräsi kiipeämishalu.

Siinä missä aiempi puisto oli tuptaten täynnä turisteja ei täällä ollut juuri ketään. Kaksi päivää juostuani alhaalla kaupungin ruuhkassa mäen hiljainen yksinäisyys tuntui valtavan seesteiseltä. Huipulle päästyäni ei tarvinnut kuin istua alas ja mietiskellä kymmenisen minuuttia niin heti taas muisti kuka on.
Viime aikoina olen yhä voimakkaammin muutoinkin huomannut korkeiden maastonkohtien kohottavan vaikutuksen mielentilaan. Vaikea sanoa johtuuko vaikutus vuorten yksinäisyydestä, hiljaisuudesta vai näköaloista kaukaisuuteen. Tätä pitää alkaa fiilistelemään enemmän.Eilinen meni bussissa Madridiin, joka toistaiseksi tuntuu kumman kotoisalta, vaikka onkin valtava kaupunki. Keskustassa on paljon aukioita ja autoilta rauhoitettuja kävelykatuja. Myös varmaan kotoisa pikku hostelli vaikuttaa tunnelmiin. Näkymä ylimmän kerroksen parvekkeilta alas aukioille on etenkin iltaisin komea.

Huomenna on bussi Granadaan, joka on reissun ykköskohde. Katsotaan onnistuisiko tuolla viettää yö vuorilla.

2 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

Gaudin mestariteoksia tahtoisin itsekin nähdä. Mukavanoloinen reissu, ja huomattavasti lämpimämmät säät siellä kuin täällä Pohjolassa :P Noita kirppariröykkiöitä olisin myös mieluusti kolunnut.

Kirjaltaja kirjoitti...

Komeita kyllä olivat, ja tosiaan hienointa olisi jos noita pääsisi äimäilemään aamuyöstä kun hiljaisuus on laskeutunut :)

Tämä pätee moniin muihinkin umpituristineistuneisiin (sanahirviö :D) kohteisiin. Raivoava ukkosmyrsky karkoittaa turistit, mutta kohottaa katedraalin huiput oikeuksiinsa.

Lähetä kommentti