tiistai 29. kesäkuuta 2010

Juhannuksen vietossa Saarenmaalla

Menimme Viroon juhannuspäivää edeltävän voitonpäivän aattona ja ruuhkaa riitti. Emme olleet tehneet bussiin ennakkovarausta, ja bussiasemalla ilmenikin seuraavan 3-4 bussivuoron olevan täyteenvarattuja. Muutaman tunnin odotus ei tosin ollut ollenkaan paha.

Reitti Saarenmaalle kulkee lyhyen kapeikon yli ja lossijono oli ehkä parisen kilometriä pitkä. Useat olivatkin siirtyneet ulos autoista nauttimaan juotavaa. Bed & Breakfastin isäntäväki oli joskus joutuneet jonottamaan lossiin yli 7 tuntia. Ei ihme että kohtaan suunnitellaan siltaa tai tunnelia.

En ollut aikaisemmin käynyt Saarenmaalla, mutta kuullut paljon suosituksia, ja se osoittautuikin viihtyisäksi paikaksi. Kuressaaressa asukkaita on n. 15000 ja koko Saarenmaalla n. 40000, ja saari on suunnilleen Itä-Uudenmaan kokoinen.

Saaren luonto on varsin mielenkiintoista ja mantereesta poikkeavaa. Kasvuun sopiva maakerros on hyvin ohut ja katajaa kasvaa laajoina pensasmetsinä. Yläkuva on otettu näköalatornista läheltä Kuressaarta alueelta jossa satojen metrien levyinen kaislikon ja rantaniityn alue päättyy tammimetsään.

Sattumalta matkalla tornille kohtasimme tämän tasaisen kivipaasin, jonka kyltti kertoi olevan legendakivi. Valitettavasti en ole löytänyt siitä vielä lisätietoja, mutta nimi on hyvin kertova.

Kuressaaressa paloi juhannusaattona suuri kokko jonka luona oli hauska viettää vuoden ensimmäisen puolikkaan viimeiset tunnit.
Mielenkiintoisin kohde Saarenmaalla oli Kaalin meteoriittikraateri, josta kirjoitan erillisen jutun lähipäivinä.

1 kommentti:

Topi Aaltonen kirjoitti...

Moikka! Missä tää kooko siellä oli? Olen itse menossa juhannuksena Viroon, siis heidän juhannuksenaan ja ois mukava tietää jotain. Tosin kyllä kai Kuressaaressa on siellä sun täällä juhannuksena tapahtumaa. Näitkö siellä muuten sellaisia minikokkoja missään?

Lähetä kommentti