maanantai 19. maaliskuuta 2012

Vartiosaaressa lumikengilläToissaviikonloppuna menin käymään Vartiosaaressa Esoteerisen maantieteen blogin Marko Leppäsen vieraana.


Punainen lentokonehangaari on hyvä maamerkki neuvottaessa suuntaa mökille.Pieni luola on sijainniltaan strategisesti juuri saaren tärkeimmän tähystyspaikan läheisyydessä, joten eiköhän aika moni ole täällä nukkunut yönsä muinaisina aikoina.
Siirtolohkareesta kasvava mänty oli todella erikoinen näky. Hyvin näytti kyllä pärjäilevän ahtaudesta huolimatta.Vartiokalliolta on mahtavat näkymät kauas merelle ja edelleen näköyhteys Vartiokylän linnavuorelle. Tästä ei ole menty ohi huomaamatta. Horisontissa siinti jo sula avomeri joten kai se kevät on sitten lähestymässä.
Vanhassa kesämajassa oli todella hieno vanhanajan tunnelma jota ympäröivä talven hiljaisuus syvensi. Vartiosaareen ei ole rakennettu taloja sitten 50-luvun mikä tuskin on suurempi menetys.


Jäkälä ikkunoiden välissä ehkäisee kosteutta.


Vanha ikkunalasi siilasi auringonlaskun säteistä Gallen-Kallelan päälle oman veistoksensa.Paluu kaupungin valomereen ja liikenteen meteliin.


Venus ja Jupiter tuijottivat jäälläkulkijaa.

Esoteerisen maantieteen blogista löytyy hyvää lisäluettavaa ja komeita kesäajan kuvia Vartiosaaresta:

Runsaasti kuvia:

http://esoteerinenmaantiede.blogspot.com/2009/01/vartiosaaren-uusi-vuosi-kelirikon-kuvia.html

Elonkehä-lehdessä julkaistu Markon juttu:

http://esoteerinenmaantiede.blogspot.com/2009/10/helsingin-tuntematon-saaristolaiskyla.html

Radio Suomen lumikenkävierailu saaressa:

http://areena.yle.fi/audio/1328422661286

2 kommenttia:

T kirjoitti...

Minä vähän mietinkin mikä planeetta (/mitkä planeetat) ovat tulleet näkösälle, mutta unohdin tutkia asiaa. Tulipa selvyys siihenkin tätä kautta :)

Lilli kirjoitti...

Tuolla voisi olla mukava asua :) Upeat maisemat ja paljon mielenkiintoista nähtävää eikä naapureita <3

-Lilli-

Lähetä kommentti