torstai 5. heinäkuuta 2012

Fiskarsin ja Billnäsin antiikkipäivät


Tänään alkoivat taas nelipäiväiset antiikkipäivät Fiskarsissa ja Billnäsissä, ja tulihan sitä taas pari löytöä. Kiersin messut myös viime vuonna, jolloin löytyi John Baueria mukaileva puutaulu.
Kauppiaita löytyy enemmän Fiskarsissa, mutta myös tänä vuonna enemmän kiinnostavaa tavaraa oli Billnäsissä.

Tuoli himotti keskiaikamarkkinoiden rekvisiitaksi, mutta järki voitti. Tuollaisen roudaaminen olisi iso projekti.

Aiemmin mulla ei olekkaan ollut oikean asenteista valurautapataa, ja nyt löytyi sitten oikea noidankattila. Kolmijalkainen, joten soveltuu lähinnä kai ulkona patojen keittelyyn. Pata on kookas, mutta ei aivan niin painava kun luulisi, joten kulkee vielä mukana.


Sputnik! Ruotsin avaruusohjelman salattu prototyyppi vaiko kolmannen valtakunnan ihmeaseita? Ei mitään tietoa, myyjä epäili sen olevan jonkinlainen juoma-cooleri, mutta ei siinäkään oikein ole järkeä, niin kuin ei kyllä tässä häkkyrässä muutenkaan. Sen verran se kyllä henkii kosmisia mysteereitä, että piti ostaa. Metallikuula aukeaa ja sisällä on kaulallinen lasikuula. Kaulassa on teksti "Prima Desjökulor - 130cl - Rubin."

2 kommenttia:

  1. Hienoja löytöjä, Bilnäsin suurehkoa kirjoituspöytää yritän myydä (kuuluneeko tähän Bilnäs-juttuun ollenkaan, vai onko jotakin muuta fabrikkenia) joten tämä sivu ihan lennähti silmiini. Tuoli on todella hieno, paljonkohan oli hintaa:)Hieno vinkki tämä, harmi etten ole nyt sinne päin tulossa.

    VastaaPoista
  2. Nuo vanhat Billnäsin huonekalut ovat arvossaan, kannattaa laittaa huuto.nettiin. Tuolilla oli hintaa 180e. Alkuperämaa ja aikakausi kiinnostaisi.

    VastaaPoista