keskiviikko 27. tammikuuta 2010

PallosalamatPallosalamat yleisesti hyväksytään olemassa olevaksi ilmiöksi ja niistä on valtavasti näköhavaintoja satojen vuosien ajalta, mutta kuitenkin pitäviä todisteita ja teorioita niiden olemassa olosta ei ole kyetty saamaan. Tällä tavoin pallosalamoiden asema on kiehtovan häilyvä paranormaalin ja tunnetun luonnonilmiön välillä.

1950-luvulla myös äitini serkkujen kotona nähtiin pallosalama ilmaantuvan ukonilmalla ikkunasta, liikkuvan muutamia sekuntteja tuvassa ja kadoten sen jälkeen. Lapseen tällaisella tarinalla oli tietenkin hyvin taianomainen vaikutus.

Iltalehden NettiTV:ssä on video, jonka uskotaan esittävän pallosalamaa:

http://www.iltalehti.fi/nettitv/?7194129

Ilmiö esiintyy kuitenkin kaukana taivaalla, joten en pitäisi ilmiötä välttämättä pallosalamana, vaan tunnistamattomana ilmakehän valoilmiönä.

Suomen viimeinen suuriruhtinas Nikolai Toinen myös todisti pallosalaman ilmestyksen ollessaan lapsi:

Erään kerran vanhempani olivat poissa, ja olin yöjumalanpalveluksessa isoisäni (Aleksanteri II) kanssa pienessä kirkossa Alexandriassa. Jumalanpalveluksen aikaan oli voimakas rajuilma, salamoita iski toisensa jälkeen ja näytti siltä kuin ukkonen murskaisi jopa kirkon ja koko maailman alleen.

Yhtäkkiä tuli varsin pimeää, tuulenpuuska puhalsi avoimesta ovesta ikonostaasin kynttilät sammuksiin, vieläkin voimakkaampi salamanisku jyrisi, ja yhtäkkiä näin tulisen pallon lentävän ikkunasta suoraan kohti Tsaaria. Pallo, joka oli salama, pyörähteli lattialla kynttiläkruunun ohitse ja tämän jälkeen lensi ulos ovesta pimeyteen.

Sydämeni jähmettyi, ja katsoin isoisääni - hänen ilmeensä oli täysin levollinen. Hän teki ristinmerkin aivan yhtä rauhallisesti kuin oli ollut tulisen pallon lentäessä ohitsemme, ja tunsin pelkoni olevan sopimatonta ja raukkamaista. Tunsin että oli vain seurattava tapahtumien kulkua ja uskottava Jumalan armoon, kuten isoisäni.

Kun pallo oli kulkenut koko kirkon läpi ja poistunut ovesta, katsoin uudelleen isoisääni. Hänen kasvoillaan oli lempeä hymy, ja hän nyökkäsi minulle. Pelkoni kaikkosi, ja tämän jälkeen en enää pelännyt rajuilmoja.

1 kommentti:

  1. Itsekin aikoinaan pallosalaman koin -ja siitä lähtien se jäi elämääni ja harrastukseksi. https://pallosalamat-tyyppi-iv.webnode.fi on sivustoni, missä esitän elämäntyöni ja metsästän ns "täydellistä havaintoa." :)

    VastaaPoista