tiistai 26. tammikuuta 2010

Firenzen museon pienesineitä ja korujaFirenzen arkeologisessa museossa herätti huomiota museokaupassa myytävien esinejäljennösten korkea laatu. Aikaisemmin onkin aina tympäännyttänyt museokauppojen muovi- ja kipsipainotteinen rihkamatarjonta. Firenzessä antiikin ajan pronssisten pienesineiden, sormusten ja riipusten kopiot olivat myös valmistettu pronssista ja patinoitu laadukkaasti. Esineiden oikea, raskas paino ja aidon materiaalin tuntuma olivat miellyttäviä.

Aihevalinnat tosin olisivat voineet olla monipuolisemmat, ja pienpatsaiden mittakaava oli jätetty hyvin pieneksi. Tällä oli kai pyritty mahdollistamaan tuo halpa 20-30 euron hinta.

Tuli myös mieleen kuinkakohan monet netissä myytävät roomalaiset sormukset ovat näiden museokauppojen valmistamia. Olenkin ihmetellyt näiden suurta tarjontaa.

Museossa myytiin myös vanhoissa maalauksissa esiintyvistä koruista tehtyjä jäljennöksiä. Hauska ajatus, ja korujen esillepanossa oli huomioitu ottaa esille myös alkuperäisen maalauksen kuva. Eivät tosin toki olleet jalometallia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti