maanantai 30. marraskuuta 2009

Kirjan julkistus: Vainajainpalvelus muinaisilla suomalaisilla vuodelta 1898




"Vainajainpalvelus muinaisilla suomalaisilla on kiehtova kokoelma vainajiin ja henkiin liittyvistä vanhoista tavoista ja uskomuksista. Teoksen pääosan muodostaa 24:n vanhan suomalaisen juhlapäivän perinteisten viettotapojen ja niihin liittyvien uskomusten esittely. Tämän lisäksi kirja tutkii myös juhlien alkuperää ja yhtäläisyyksiä naapurikansojemme uskomusperinteisiin."



Perjantaina kirjapainon kuorma-auto kävi jälleen tuomassa toisen loppuvuoden kirjajulkaisuni. Vainajainpalvelus muinaisilla suomalaisilla julkaistiin alunperin vuonna 1895 tekijän, Matti Varosen, väitöskirjana ja kolme vuotta myöhemmin 1898 tässä laajennetussa muodossaan. Mielestäni kirjan paras anti, 24:n vanhan suomalaisen juhlan viettotapojen esittely, lisättiin täydennykseksi juuri tähän toiseen painokseen.

Painatin myös tämän kirjan kovakantisena, mikä tuntuu tämänkin kohdalla hyvältä ratkaisulta. Kirjat on postitettu ennakkotilaajille, hyviä lukemisia!


"Ainoastaan noidat, tietäjät ja shamaanit, vaan mahtavimmat niistäkin, voivat manata vainajain henget maan päälle ja puolestaan itse käydä Manalassa loveen lankeamalla."



Lisätietoja kirjasta ja tilausmahdollisuuden löydät Salakirjat-pienkustantamoni sivuilta osoitteesta: http://www.salakirjat.net/vainajainpalvelus_muinaisilla_suomalaisilla.html

Julkaisen täällä blogissani joitakin otteita ja mietteitä muutamista kiinnostavimmista kirjan luvuista. Tälläisen artikkelin olen jo julkaissut Kekri-juhlaan liittyen: http://blog.kansanperinne.net/2009/11/kekri-vainajainpalvelus-muinaisilla.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti