perjantai 27. huhtikuuta 2012

Mustan Raamatun loitsut heräävät -lehtiartikkeli vuodelta 1978"Taloissa, joissa säilytetään Mustaa Raamattua, esiintyy kummittelua.

Kristityt, jotka lukevat Mustaa Raamattua, saavat vastenmielisyyden Jeesuksen nimeä, Raamattua ja rukousta kohtaan. Heillä esiintyy Jumalaa herjaavia pakkoajatuksia.

Suvuissa, jotka käyttävät taikakirjallisuutta, esiintyy seksuaalista hillittömyyttä ja alkoholismia.

Noin julmin sanoin kuvaa Tapio Nousiainen Mustan Raamatun vaaroja pari vuotta sitten ilmestyneessä kirjassaan "Taistelu henkivaltoja vastaan". Mustaan Raamattuun liittyvät uskomukset ovat elävää todellisuutta."

Erään ostamani Mustan Raamatun välistä löytyi tämä lehtiartikkeli vuodelta 1978, jolloin Pekka Siitoin julkaisi oman painoksensa kirjasta. Lehteä tai ilmestymispäivää ei leikkeeseen ole merkitty. Myös Tuomas Taittosen Mustakirja on jutussa mukana.

Artikkeli löytyy osoitteesta:

http://www.salakirjat.net/mustan_raamatun_loitsut_heraavat_1978.jpg

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Utrechtin kansallispuisto


Viikonloppuna kävin parina päivänä kävin kiertelemässä Utrechtin läheisessä suuressa kansallispuistossa (Utrechtse Heuvelrug). Oikea metsä on Hollannissa valtavan harvinaista, ja oli hienoa päästä vihdoin näkemään sitäkin.
Sitkeä puu.

Metsässä herättää huomiota valtava metsätyyppien vaihtelu, vaikka en saanutkaan kierretyksi kuin vain pienen murto-osan koko alueesta.


Aiemmin vastaan tulleet vanhaan tyyliin tehdyt muistikirjat ovat aina olleet jollain tavalla tökeröitä, mutta vihdoin löytyi valmistaja joka ei jätä toivomisen varaa. Näitä on tulossa myös jälleenmyyntiin.

Tämän kukkulan kyljet olivat täynnä valtavia kaninkoloja, taitaa olla aikamoinen pesä mäen sisässä. Tuostahan mahtuisi Liisakin sisään.
Kävin tälläkin reissulla maailman suurimmassa puutarhassa Keukenhoffissa, josta löytyy juttu myös viime keväältä.
Paluulento on tänään illalla. Utrechtin antiikkimessut olivat myös todella mielenkiintoiset, näistä seuraa tietoa lähipäivinä.

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Kunsthaus TachelesEilen törmäsin puolivahingossa vallattuun taloon pystytettyyn taidekeskukseen. Talo on rakennettu vuosina 1907-08 tavarataloksi, ollut natsien virastotalona ja vuodesta 1990 lähtien vallattuna. Paikat ovat sopivasti rempallaan, täälläkin kellarit ovat olleet tulvan vallassa maailmansodasta lähtien ja taloa ehdittiin osittain jo purkaa ennen valtausta.
"Mowing Hardy's Leg into the RIGHT Direction You will see Something NON-feminine..."

Ei selvinnyt mitä se sitten olisikaan ollut, ovi oli lukossa.


Etenkin kahdella japanilaisella taiteilijalla oli esillä mielenkiintoista aineistoa.
Amsterdamin lento odottaa.

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Tempelhofin lentokenttäpuisto


Reissu on alkanut Berliinistä ja eilen kävin puistoksi muutetulla Tempelhofin lentokentällä. Massiivinen 30-luvun puolivälissä rakennettu lentokenttäterminaali on harvoja valmistuneita ja käyttöön jääneitä natsien ajan suurrakennusprojekteja, lentoliikenne kentälle loppui vasta 2008.
Sodan jälkeen tämäkin paikka oli huonossa hapessa. Kentän alla sijaitsevat valtavat sotilaskoneiden tuotanto- ja huoltotilat, jotka saksalaiset miinoittivat niin tiuhaan että miestappioihin kyllästynyt neuvostokomentaja päätti lopulta keskeyttää raivaustyön ja määräsi luolastojen viisi alinta kerrosta tulvitettavaksi vedellä, missä kunnossa ne ovat yhä vielä nykyäänkin.Lentokenttäalueen mittasuhteet hämäävät aisteja. Hieno ajatus tuo kentän muuttaminen puistoksi, mikä saattaisi olla hyvä ratkaisu Malmillakin kaavaillun tympeän kerrostalorakentamisen sijaan.Sodan jälkeen kentän hallinta siirtyi neuvostojoukoilta amerikkalaisille, ja muutamaa vuotta myöhemmin Berliinin ilmasillan aikaan kenttä oli Länsi-Berliinin tärkein huoltoreitti länteen. Alueelta löytyy Amerikan ilmavoimien ampumarataa, harjoituskoneita ja muita historiallisia jäänteitä.Eilen torilta löytyi fossiileja ja harvinaisia kivilaatuja, joista myöhemmin lisää. Huomenna matka jatkuu Amsterdamiin.

lauantai 7. huhtikuuta 2012

Tippsundissa Taivassalossa

Pari viime päivää kuluivat Pakanaverkon leirillä Tippsundissa Taivassalossa. Toisena päivänä kiersin ympäri lähimaastoa ja komeaa seutua oli.


Yön aikana maahan oli satanut ohut lumiharso, joka suli hämmästyttävän nopeasti ehkä vartissa kun aurinko tuli esiin.Erikoisesti puolivälistä katkaistu totemistinen puu.Leirialueen lähellä on laaja kallioalue josta on hyvät näkymät merelle.

Kalliolta laskeutuessa vastaan tuli aarrekätkö: muinainen romutunkio!
Kijafa - Danish Specialty - Imported. Tanskalaista kirsikka-sherryä, litran pullo ehkä 50-luvulta. Valitettavasti tyhjä.


Oikeanpuoleinen vanhemmanmallinen puukorkillinen pullo on myös Kijafaa. On tainnut olla suosittua tavaraa paikan entisten asukkaiden keskuudessa. Sen verran tyylikäs että lähti mukaan, tuohon pitää pullottaa simaa. Tai sitten hankin pullon samaa tavaraa ja siirrän sen tuohon pulloon. Parin viikon päästä olisikin juuri välilasku Kööpenhaminaan. Pohjalta löytyy tilkka, liekö alkuperäistä nektaria vai läpikostunutta vettä? Pitää maistaa joskus.


Porin Valun kaminanluukku.


Ei savua ilman tulta: tunkion läheisyydestä löytyi tietenkin sherrynjuojien muinaisen kesähuvilan perustuksia.Alueen kasvusto tuntuikin jotenkin oudolta kunnes tajusin sen olevan villiintyneitä omenapuita ja pihapensaita. Talosta ei ole ollut vuosikymmeniin enää mitään jäljellä, mutta nämä yhä porskuttavat.
'Kukkapenkkakin olisi kitkennän tarpeessa.


Näissä maisemissa kelpasi korkata päivän ensimmäinen olut.


Tänään on lento Berliiniin, ja sieltä edelleen keskiviikkona lento Amsterdamiin. Talvi taisikin sitten olla tässä, palatessani Suomeen on enää kaksi viikkoa vappuun ja todennäköisesti loputkin lumet lähteneet.