maanantai 14. marraskuuta 2011

Suomalainen UFO-havainto vuodelta 1938

SKS:n legendaarisessa kirjassa Myytillisiä tarinoita (toim. Lauri Simonsuuri, 1947.) tuli vastaan erikoinen tapaus vuodelta 1938, joka nykyisin luokiteltaisiin UFO-havainnoksi.

Oli hyvin kirkas kuutamoyö. Minä menin käymään ulkona. Kun minä pihalla seisoin ja pissiskelin, alkoi ilmasta kuulua heikkoa ääntä. Se oli kuin linnun siiven viuhinaa. Vähitellen se koveni kovenemistaan kuin lähenevän lentokoneen moottorin ääni. Lumi rupesi pyörimään ympärilläni kuin tuulispäässä. Ääni kuului minun yläpuoleltani koko ajan. Minä kyyristyin kyykkyyn enkä uskaltanut katsoa ylöspäin, sillä minusta tuntui, että jos katson, niin se repii silmät päästäni. Lopulta ääni oli niin voimasta kuin ukkosen jyrinä. Minä syöksyin tuvan ovelle, mutta vaikka se oli hyvin herkkä, en tahtonut saada sitä mitenkään auki. Kapeasta raosta menin ryömimällä tupaan. Toiset heräsivät tähän. Äiti siunaili ja ihmetteli minun tuloani. Kun kysyin, kuulivatko he ulkoa minkäänlaista ääntä, vastasivat kaikki kieltävästi. En saanut unta koko yönä, niin voimakkaasti tapaus vaikutti minuun.

Tapaus sattui Saarijärvellä Veikko Hakasalolle.

Tapauksesta tekee hyvin poikkeuksellisen tuo varhainen ajankohta. Roswellin käynnistämä UFO-buumi ruokki ihmisten mielikuvitusta kuvittelemaan ja keksimään tapauksia tuhansittain, mutta tämänkaltaiselle tapaukselle ei ole juuri esikuvia. Erikoista myös että äänihavaintoon liittyi myös fysikaalisia ilmiöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti