keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Kaaos Frankfurtin lentokentälläMykonoksen lisäksi jäin sitten jumiin myös Frankfurtiin. Toissapäivän paluulennon välilaskusta tulikin aikamoinen sählinki. Helsingin koneen lähtöön oli enää puolisen tuntia kun lennonjohto päätti lumentulon takia peruuttaa kaikki päivän loput 200 lentoa. Aika jäätävä näky kun infotaulut lävähtivät täyteen cancelled-ilmoituksia.

20000 matkustajaa jäi ilman lentoa ja ruuhka oli sen mukainen. En jäänyt jonottamaan uudelleenbookkausta tai hotellilipuketta vaan lähdin suoraan kaupunkiin. Ja hyvä niin, seuraavana päivänä kuulin ihmisten jonottaneen neljäkin tuntia ja jääneen silti ilman uutta lentoa.

Uskomatonta ettei Lufthansalla ollut mitään automatisoitua järjestelmää lentojen uudelleenbookkaukseen, vaan ainoa tapa saada uusi lento oli tulla seuraavana päivänä jonottamaan tuhansien muiden kanssa niille muutamalle tiskille jotka käsittelivät varauksia.

Farssi paheni kun neljän tunnin jonotuksen jälkeen juuri noiden tiskien lähelle myös unohti joku unohti laukkunsa, ja poliisi eristi alueen. Kaiken kaikkiaan kesti viisi tuntia saada lento illaksi.Tulipa tosin käytyä Frankfurtissa sitten siinä samalla. En pidä kaupungista, mutta joulumarkkinoilla oli kiva käydä taas. Saksalaiset osaavat tuon homman.

Löysin markkinoilta loistavan laatuisen muistikirjan, joka on tehty 1500-luvun ranskalaisen mallin mukaan. Ensimmäistä kertaa elämässäni näin onnistuneesti vanhaa jäljittelevän tekonahkasidoksen, kaikki aikaisemmat ovat olleet hyvin muovisen tuntuisia. Ehkä näitä pitäisi tilata jälleenmyyntiin, sen verran hyvää jälkeä ovat.Onpas maireaa olla taas kotona, ja alkoipa samalla joulukuukin. Matka teki hyvää ja nyt talvi tuntuu taas loistojutulta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti