keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Gustave Dorén kirjankuvituksiaEilen löytyi maanmainiosta C. Hagelstamin antikvariaatista Gustave Dorén Danten Jumalaiseen näytelmään tekemät painokuvat laadukkaina painoksina. Tuollainen onkin ollut hieman haussa. Sarja sisältää 136 suurikokoista grafiikanlehteä ja se on painettu Tukholmassa Dorén elinaikana vuonna 1876.

Illalla tutkin sarjan läpi, ja samalla tuli käytyä läpi netistä muita Dorén töitä ensi kerran vuosiin. Tilasin myös näköispainoksen teoksesta London: A Pilgrimage.

Alkuteokselle uskollisena Jumalaisen näytelmän kuvituksen enemmistö on kärsimysten esittelyä, mutta paras tunnelma mielestäni on muutamissa alun kuvissa, joissa Dante ja Vergilius ovat vielä kaksistaan liikkeellä.Kiinnostava nähdä kunnolla millainen tuo Lontoo-sarja on kunhan se nyt saapuu postista. Tyylillisesti kiinnostaisi tosin vieläkin enemmän Dorén Coleridgen The Rime of the Ancient Marineriin tekemä kuvitus, joka pitänee tilata jossain vaiheessa myös.

3 kommenttia:

 1. Upeita kuvia!

  Hei, asiasta toiseen: Virustorjuntani (F-Secure) varoittaa tulemasta tälle sivustolle. Sekä koti- että työkoneella. Tulin siitä huolimatta. Osaatko sanoa mistä se voisi johtua? Ujutatko salaa kansanperinnettä viattomien lukijoiden mieliin?

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, en ole kuullut tuosta aikaisemmin, pitääpä tutkia asiaa. Heh pyrkimys kansanperinteen ujutukseen on kova, ehkä työ tuottaa tulosta.

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia! Blogisi on kiinnostava, paljon mielenkiintoista tutkittavaa riittää.

  VastaaPoista