maanantai 4. lokakuuta 2010

Pariisin antiikki- ja kirpputorejaTässä hieman kuvasatoa noilta Pariisin antiikki- ja kirpputoreilta, sekä antiikkimessuilta.

Perjantaina kävin antiikki- ja kinkkumessuilla, lauantaina Porte de Clignancourtin kirpputorilla, sunnuntaina Porte de Vanvesin kirpputorilla ja maanantaina jälleen messuilla. Nuo raha- ja korttimessut jäivätkin sitten pois aikataulusta.
Museoissa olen nähnyt usein näitä antiikin roomalaisista rahoista ja mitaleista tehtyjä kipsivaloksia, mutta en ennen myynnissä. Setti sisälsi 270 kappaletta 1700-luvun lopulla Vatikaanin kokoelmista tehtyä cameo-kohokaiverrus-mitalia. Hinta 4000e.
Röykkiöittäin ilmeisesti näytöskäyttöön tehtyjä haarniskoita ja aseita.Vapaamuurarisymboliikalla kaiverrettu puulevy. Noin satavuotias ja hinta 100e.Tuollaista 1500-luvun rauta-arkkua en ollut nähnyt aiemmin, hinta 700e. 1600-luvun alasin sisälsi suomalaisestakin talonpoikaisantiikista tutun symbolin. Kuulemma yleinen Ranskassakin ja symboloi luomista.
Kiinnostavasta kivilaadusta valmistettu pääkallo, mutta hieman ontuva työnjälki. Hinta 140e.

Kaksi suurikokoista kiinalaista mytologista vartioleijonaa. Todennäköisesti melko uutta tekoa, mutta hyvin laadukkaat pronssivalokset. Parin hinta 350e. Olisi ehkä voinut ostaa ellei olisi tarvinnut murehtia kuljetusongelmia.

Kuvaan muutaman toreiltani ostamani esineen myöhemmin.

2 kommenttia:

 1. Kiitoksia oikein paljon todella mielenkiintoisesta blogista!
  Olen jo useaankin otteeseen käynyt salakirjojen sivulla kuolaamassa :) Mutta en ole vain pystynyt päättämään mistä aloittaisin. Niin paljon mielenkiintoista luettavaa!
  Toivottavasti sinua näkyisi joku kerta myös Turun Keskiaikamarkkinoilla joissa itse käyn aikalailla joka vuosi (siitäkin huolimatta, että nykyään kyllä asun Tampereella enkä Turussa :( Tosin nyt voisi yrittää myös kävästä Hämeen keskiaikamarkkinoilla kun sinne olisi hieman lyhempi matka).
  Mutta tosiaan, historian ystävänä jatkan blogisi seuraamista intensiivisesti nyt kun olen saanut vanhatkin postaukset jo luettua :)

  -Lilli-

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja tervetuloa lueskelemaan :). Noille Turun Keskiaikamarkkinoille pitää kyllä yrittää päästä ensi kesänä, kuulemma hieno tapahtuma ja kävijöitä riittää.

  VastaaPoista