torstai 30. syyskuuta 2010

Mikä on Musta Raamattu?Paljastuipa että vuonna 1982 tuotetussa Osmo Jokisen ja Eila Sandborgin radio-ohjelmasarjassa Mystillistä on eräs jakso koskien myös Mustaa Raamattua. Ohjelmassa haastatellaan dosentti S. Albert Kivistä, joka pohtii etenkin kirjan alkuperää.

Ohjelma on melko yleisluontoinen, mutta silti kiinnostavaa kuunneltavaa, ja se sisältää myös hyviä huomioita latinan- ja hepreankielisten alkutekstien käännösvirheistä. Esimerksi henkien erisnimiksi kääntyneet Seraphim on sanan seraph(enkeli) monikkomuoto.

Latasin kuunnelman YouTubeen ja lisäsin siihen kuvitukseksi 1500-1700-lukujen okkultisten teosten painokuvia.

Parhaiten tietoa Mustan Raamatun alkuperästä löytyy Joseph H. Petersonin tutkimuksista, joista löytyy useiden kirjan osioiden alkulähde ja tietoa eri painosten eroista:

Esoteric Archives - The Sixth and Seventh Books of Moses

Kokonaan oma kysymyksensä on suomalaisesta kansanperinteestä löytyvät tarinat Mustasta Raamatusta, joista osa on vanhemmalta ajalta kuin tämä vuonna 1902 suomennettu 6. ja 7. Mooseksen kirja.

keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Abbey Bookshop -kirjakauppa Pariisissa
Oli hauska löytää Pariisista englanninkielisiä kirjoja myyvä kanadalainen antikvariaatti. Kirjakauppa sijaitsee aivan legendaarisen Shakespeare & Companyn lähettyvillä (29, rue de la Parcheminerie) ja löysin sen sattumalta bussipysäkkiin liimatun mainoslapun perusteella.

Kirjakaupassa törmäsinkin heti amerikkalaiseen taiteilijaan Gregiin, joka oli käynyt liimailemassa noita lappuja, ja joka oli joskus lukenut Minnesotan suomalaisen englanniksi kääntämään suomalaiseen kansansatuun. Harmi ettei muistanut kirjan tai kääntäjän nimeä.

Kirjakauppa on sopivan täyteenahdettu, ja joukosta löytyikin juuri saapuneista venäläisistä kirjoista islantilaisen Galdrabok-grimoiren venäjänkielinen käännös (Графическая магия исландцев / The graphic magic of Icelanders), jonka sain vieläpä lahjaksi. Kääntäjä Leonid Korablev näyttää tutkineen paljon muutakin islantilaista muinaisuutta. Pitäisi tilata kirjan englanninkielinen painos.

Kirjojen lisäksi kirjakaupassa on tarjolla kahvia ja vaahterasiirappia.

Paluu Pariisista

Viikko Pariisissa on takana ja saipa taas penkoa vanhaa tavaraa sydämen kyllyydestä.

Lennon peruuntumisen syyksi paljastui lennonjohtajien lakko, mutta eipä tuo yhden päivän siirtymä niin haitannut.

Kaupungissa oli jälleen kahdesti vuodessa järjestettävät antiikki- ja kinkkumessut, ja lisäksi kävin noilla viime kerralla hyväksihavaituilla Porte de Clignancourtin ja Porte de Vanvesin kirpputoreilla, ja löytyipä jotain ostettavaakin.

Hostellin nettiyhteys ei toiminut ja kameraankin tuli väärä johto mukaan joten blogipäivitykset matkan ajalta saivat sitten jäädä. Kuvia tiedossa lauantaina.

torstai 23. syyskuuta 2010

Pariisin lento siirtynyt!

Kävi sitten niin että Easyjet perui lentonsa ja jouduin siirtämään sen huomiselle. Onneksi sai uuden lennon noinkin pian.

Oudoksuttaa kuinka yleisiä nuo muutokset Easyjetillä näyttävät olevan. Olen lentänyt heillä kai vain neljästi ja kaksi lennoista on peruttu ja yksi ollut parisen tuntia myöhässä. Hinnat sen sijaan ovat kohdallaan.

Messuraporttia luvassa perjantaina. Viikonloppuna näyttää kaupungissä järjestettävän pari muutakin suurtapahtumaa joten kiirusta tulee.

tiistai 21. syyskuuta 2010

Pariisiin antiikkia metsästämään

Huomenna lähtee taas lento kohti Pariisin antiikkimarkkinoita.

Kahdesti vuodessa järjestettävät antiikki- ja kinkkumessut alkavat jälleen torstaina ja maaliskuisen ensikäynnin perusteella tuonne tekee mieli päästä uudelleen.

Lisäksi viikonloppuna järjestetään Numicarta-nimiset raha- ja keräilymessut. Tuolta käyn katsomassa löytyisikö esoteerisaiheisia vanhoja valokuvia tai antiikin Kreikan ja Rooman rahoja. Olen kiinnostunut erityisesti rei'itetyistä ja mahdollisesti amuletteina käytetyistä rahoista.

Museoista olisi tarkoitus käydä Louvren yhteydessä olevassa design- ja koristetaiteen museossa.

Antiikkimarkkinoita näyttää riittävän lähes jokaiselle päivälle, joten eiköhän jotain kummallista taas löydy.

maanantai 20. syyskuuta 2010

Pukkisaaren muinaismarkkinoilla

Kesän markkinakalenteriin tulikin yllättäen vielä yksi tapahtuma lisää kun osallistuimme kuun alussa Pukkisaaren muinaismarkkinoille.

Läntisen Pukkisaareen Seurasaaren viereen on rakennettu rautakautinen kylä joka on tapahtumapaikaksi viihtyisän pieni ja hyvin tunnelmallinen. Erityisesti rautakautisia rakennustekniikoita ja -tyylejä hyödyntävät rakennukset kiihdyttivät mielenkiintoa. Pitäisi kysellä lisää niiden taustoista.
Varsinkin suurin rakennuksista peikkomaisina savupiippuineen ja kattopuineen herättivät mielikuvitusta. Tuollaisia elementtejä olisi mahtava hyödyntää kesämökeissäkin.
keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Ennakkotieto: Muinaissuomalaisten kadonnut kuningaskunta
"Jo kauan ennen kuin venäläisiä tai ruotsalaisia oli edes olemassa kansana, olivat pohjolaa hallitsevat muinaissuomalaiset suorittaneet niin tarkkoja ja ennennäkemättömän monimutkaisia, satojen kilometrien laajuisia geometrisiä laskutoimituksia, että vastaavaan tarkkuuteen päästiin vasta satojen vuosien päästä."Vanhoista suomalaisista kirkkorakennuksista lienee kirjoitettu tuhansia tutkimuksia, mutta kukaan ei ollut koskaan äkännyt useiden niistä sijaitsevan viivasuorasti toisiinsa nähden, ja vieläpä tasapitkien 33,3 kilometrin välimatkojen päästä toisistaan. Ei siis ennen Jukka Niemistä.

Hermeetikko-lehteä tai foorumia lukeneet ovatkin jo päässeet seuraamaan tutkimuksen edistymistä, ja vihdoin myös kauan odotettu kirja on valmistunut ja taitettavana graafisen mestarimme taitavissa käsissä.

Geometrisista linjoista ja mittasuhteista alkanut tutkimus johti lopulta myös suomalaisten muinaisten kuninkaiden jäljille.


Tämä kirja todistaa ympärillämme olevan geometrisen verkoston, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Se näyttää meille viivasuoraan asetellut keskiajan kivikirkot, joiden välillä voi maantieteellistä etäisyyttä olla satojakin kilometrejä. Eikä siinä kaikki, se näyttää että samaisia kirkkoja on kautta aikain rakennettu tieten määritellyille etäisyyksille. Asia jota kukaan ei tiedä, ei edes kirkkohistorian ekspertit, ennen kuin tätä kirjaa ovat selanneet. Sen luojina ovat ne muinaiset jotka osasivat käyttää harppia ja viivainta tavoilla, joita vähintään voisi kuvata taidokkaaksi.

Tulemme todistamaan näiden että näiden kirkkojen sijainnit on määritetty sen mukaan, että ne on tehty pakanakalmistojen päälle. Todelliset taiturit ovat eläneet jo vuosisatoja ennen kuin roomalainen kristinusko edes rantautui tänne.Kirjaa voi tilata ennakkoon Salakirjat.netistä:

http://www.salakirjat.net/muinaissuomalaisten_kadonnut_kuningaskunta.html

tiistai 7. syyskuuta 2010

Vanha aitta Mikkelissä

Mikkelin reissulla kuvasin myös pihapiirissä komeilevia vanhoja aittoja.

Viimeinen kuva Miikan työtä.

Viikonloppuna Läntisessä Pukkisaaressa vasta olikin komeita rautakauden tyyliin tehtyjä rakennuksia. Kamera on valitettavasti lainassa, mutta lisäilen kuvia tänne viikonloppuna.

perjantai 3. syyskuuta 2010

Hermeetikko-lehden 12. numeroHermeetikko on jatkanut voittokulkuaan täyteen tusinaan numeroon ja samalla siirtynyt Salakirjat-kustantamoni julkaisemaksi.

Tämäkin lehden numero paneutuu Suomen muinaisiin mysteereihin tutkimalla muinaissuomalaista taivasuskoa, Perämeren syntyä, kuun vaikutusta ihmiseen, ja paljoa muuta. Toki myös Hermeetikon suurimman löydön, kirkkolinjojen, tutkimus etenee vääjäämättä. Aiheesta on myös paraikaa tekeillä kirja Muinaissuomalaisten kadonnut kuningaskunta, mistä ilmoitan ennakkotietoja lähipäivinä.

Lehteä voi myös käydä hypistelemässä Akateemisissa kirjakaupoissa kautta koko Suomenmaan.
Mielestäni tämän numeron kiinnostavinta antia ovat jätinkirkkojen tutkimustyöstään tunnetun Marianna Ridderstadin artikkeli Sampo, Kekri, Päivätär ja Ilmarinen - Muinaissuomalaisen taivasuskon ydintä etsimässä, sekä Yläkuu-kustantamon Anne Pöyhösen artikkeli kuuhulluudesta ja kuun vaikutuksesta ihmismieleen.


Lehden sisällys:

Muinaissuomalaisen taivasuskon ydintä etsimässä

Vapaamuurarimuseo

Kuuhulluus

Homeopatia vs. tiede

Otteita Kabbalassa esitetystä viisaudesta

Perämeren synty

Kansojen tuho

Kirkkolinjat II

Pohjoisnapa Suomessa?

Eurabia

Kaava tulevaisuuden lukemiseksi

Ammattikunnan legenda

Jesuiittojen todellinen maaginen työ, osa II


Lehden saa tilattua Salakirjat.netistä:

www.Salakirjat.net/hermeetikko_12.html

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Acerin läppärin ylikuumeneminen ja pölyjen poisto

Tämähän ei itse blogin teemaan kuulu mutta oli sen verran hyödyllinen hanke että pitäähän siitä mainita.

Itselläni on ollut parisen vuotta Acer Travelmate 5520 ja vuoden käytön jälkeen läppäri alkoi kuumeta ja sammuilla useitakin kertoja päivässä. Tuolloin onneksi ehdin käyttää vielä koneen takuussa, mutta vajaa vuotta myöhemmin ongelma taas uusiutui.

Tänään kyllästyin tuohon lämpenemiseen ja päätin viimein avata koneen ja poistaa sieltä pölyt. Tuulettimen ja rivoituksen välistä löytyikin pienen nisäkkään kokoinen tiivis pölypuikko. Ihme että tuuletin toiminut ollenkaan tuollaisen läpi.Vanu löytyy ruuvaamalla koneen pohjalevy irti, irroittamalla tuulettimen ruuvit ja tutkimalla sen ja ulospuhallusaukkojen väli.

Ongelma näyttää olevan hyvin yleinen läppäreissä ja itse toimenpide on varsin yksinkertainen.

Samalla myös suositus siitä mitä ei kannata tehdä: useissa netissä olevissa ohjeissa kehoitetaan imuroimaan koneen ilma-aukkoja. Vuosi sitten kokeilinkin tätä, mutta sehän vain rikkoi tuulettimen kokonaan kun älyissäni imuroin sisääntuuletusaukkoa. Onneksi takuu pelasti. Tällaiseen karvatukkoon ei kyllä auttaisi muukaan imurointi.